Hernan Losada nieuwste én meest prestigieuze aanwinst voor KFCO Beerschot Wilrijk

Hernan Losada naar KFCO Beerschot Wilrijk. Hoe je het ook draait of keert, het is een transfer waar de Belgische voetbalwereld verstomd zal van staan. En toch is het waar. Vanavond plaatste de inmiddels 33-jarige Argentijnse middenvelder inderdaad zijn handtekening onder een tweejaarscontract, met een optie voor een extra seizoen, bij onze club. Voor Losada is het de derde keer dat hij op het Kiel komt voetballen. Tussen 2006 en 2008 speelde hij als smaakmaker 52 competitiewedstrijden voor Germinal Beerschot, waarin bij 14 keer scoorde. En in de vermaledijde Vanoppen-periode van 2011 tot 2013 kwam hij 57 keer in actie in de mooie paars-witte kleuren, en trof hij achttien keer raak. Tussendoor voetbalde Losada nog voor Anderlecht, Heerenveen, SC Charleroi en Lierse. Nu keert hij terug naar het oude nest... en mogen we hem zonder overdrijven "het nieuwe goudhaantje van KFCO Beerschot Wilrijk" noemen.

"Het is een fantastisch gevoel om terug op het Kiel te komen voetballen", zegt Losada in een eerste reactie. "Beerschot is en blijft de ploeg van mijn hart, dus ik ben fier en oprecht blij dat ik straks de kleuren van KFCO Beerschot Wilrijk zal dragen... én deel kan uitmaken van dit prachtige project. Ik ben enorm gretig om er tegenaan te gaan, en vanaf morgen zal ik dan ook deelnemen aan de vrije trainingen die coach Urbain Spaenhoven al voorzien heeft. Geen vakantie in Argentinië voor deze jongen, wel direct erin vliegen om straks zo fit als ik kan aan de competitiestart te staan."

"Uiteraard had ik andere opties om te gaan voetballen; voornamelijk in het buitenland. Zo waren er aanbiedingen uit Qatar, Griekenland, Turkije, Cyprus en Thailand. Lucratieve aanbiedingen ook, maar ik heb niet voor de centen maar voor de sportieve uitdaging gekozen. Ik wil met KFCO Beerschot Wilrijk naar eerste klasse", aldus nog Losada. "Of ik de reacties van de supporters een beetje vrees nadat het in 2013 na een aantal akkfietjes allemaal niet zo netjes afliep? Niet echt, nee. Ik heb altijd een goed contact gehad met de Beerschot-supporters. Ze weten wie ik ben, wat ik kan, en weten ook dat mijn hart bij de club ligt. En het mag in het seizoen 2012-2013 dan sportief helemaal misgelopen zijn, toch heb ik ook toen elke beslissing genomen in de veronderstelling dat dit het beste was voor de club. Ik zie deze terugkeer dan ook niet als een soort sportieve revanche of zoiets. Nee, ik wil en zal tonen dat ik een meerwaarde ben voor deze club."

"Ik ben KFCO Beerschot Wilrijk blijven volgen, en heb de voorbije seizoen best wat wedstrijden gezien. Ik voel de "vibe" die er op het Kiel heerst, ik weet dat het een onwaarschijnlijk prestigieus project is en dat het gevoel goed zit. Zowel in de spelersgroep als bij de supporters. En ook de interactie tussen beide is ongelooflijk. Nooit eerder meegemaakt. Werkelijk, het is schitterend dat ik erbij kan horen. Dat kan ik niet genoeg herhalen. Ik ken ook een aantal spelers: Antonio Muñoz Herrera heb ik als buur leren kennen. Hij woont op amper 200 meter van mij, en we trokken al veel samen op; Ook Vinnie Verhoeven is een goeie maat, terwijl ik verder al contact heb gehad met de "captain" Davy De Smedt. Alleen de trainer/coach ken ik nog niet... maar daar zal wel rap verandering in komen", lacht Hernan nog. "We hebben de voorbije weken al wel regelmatig met elkaar gesproken, en niet alleen over het voetbal. Hij wilde mij er sowieso bij... en ik wil doodgraag terug naar het Kiel komen. Dat is een gezonde basis om van te vertrekken..."

Urbain Spaenhoven is lyrisch over deze transfer.

"KFCO Beerschot Wilrijk heeft een grote inspanning gedaan om Hernan Losada terug te halen naar het Kiel.... maar de grootste inspanning komt ongetwijfeld van Hernan zelf. En dan bedoel ik zowel sportief als financieel. Hij komt niet voor het geld naar onze club, maar wel voor zijn liefde voor het voetbal, zijn respect en liefde voor Beerschot Wilrijk", zegt onze coach. "Of ik verwacht dat onze supporters sceptisch zouden reageren op zijn komst? Nee hoor. Als hoge boom zal hij ongetwijfeld het meeste wind vangen, maar dat kan hij aan. Bovendien past hij perfect in ons plaatje, in de manier waarop we voetballen: dwingend, aanvallend en attractief. Zijn voetbalfilosofie en die van KFCO Beerschot Wilrijk lopen helemaal parallel. Met hem wint ons team ongelooflijk aan prestige. Pas op, Hernan Losada kan de ploeg niet 'dragen', maar met zijn creativiteit, technisch vermogen en prestige, met het feit dat hij op de besissende momenten vaak tot altijd de juiste beslissing neemt, zal hij van goudwaarde zijn voor ons elftal. Kortom, ik ben er zeker van: Hernan Losada zal iederéén overtuigen. Dit is een toptransfer!"

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees