KOBE COOLS EN JARNO DE SMET TESTEN OP STAGE

Kobe Cools en Jarno De Smet zijn mee op stage in het Nederlandse Delden. Zij hebben hun eerste trainingsdag achter de rug en hebben nog de hele week om een contract te versieren.

Kobe Cools (21) is geen onbekende op het Kiel.  De grote en stevige centrale verdediger speelde vanaf z'n tiende 3 jaar bij de jeugd van Beerschot. Van daar ging het naar de jeugdacademie van Anderlecht. Cools zat al enkele keren in de wedstrijdkern en ligt nog een jaar onder contract bij de ploeg van Vincent Kompany. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan RWDM in de eerste amateurklasse. De bonk van 1m92 kreeg onlangs een contractvoorstel van Lommel maar legde dat naast zich neer omdat hij absoluut z'n kans wil grijpen bij de ploeg waar het voor hem allemaal begon. 'Ook al houdt dat enig risico in maar Beerschot geniet duidelijk m'n voorkeur', bevestigt de Bornemnaar. Beerschot neemt zelden veldspelers mee op stage om te testen maar maakt voor jeugdproduct Kobe Cools een uitzondering.

Ook doelman Jarno De Smet komt testen. Hij maakte vorig seizoen de overstap van Lommel naar Kortrijk. De 20-jarige keeper vervangt op stage Jordi Nolle die uitviel met een spierscheur. Maakt De Smet een goede indruk, wordt er overwogen een vierde doelman in huis te halen.