KOM NAAR BEERSCHOT-PANATHINAIKOS

De Memorial Marc Steenackers van zaterdag (16.45 uur) tegen Panathinaikos is de eerste afspraak van het nieuwe seizoen in ons Olympisch Stadion en de eerste wedstrijd op de nieuwe grasmat. En dat is niet alles, er zijn nog redenen om er zaterdag bij te zijn.

In memoriam

De wedstrijd wordt gespeeld ter nagedachtenis van de overleden Marc Steenackers. Marc heeft mee de basis gelegd voor de heropstart en de groei van de club. Hij was algemeen directeur.

Exclusieve wedstrijdshirts

Het is nog even wachten op de officiele wedstrijdshirts voor het seizoen 2019-2020. Maar tegen Panathinaikos spelen we met shirts die enkel ontworpen zijn voor deze wedstrijd, met een opschrift dat verwijst naar het onrecht dat ons is aangedaan, en naar de onsterfelijkheid en de strijdvaardigheid van Beerschot.

De exclusieve shirts zijn vanaf 15 uur te koop in de fanshop. De oplage is beperkt!

Gerenommeerde tegenstander

Panathinaikos is een grootheid uit het Griekse voetbal. 'De Greens' zijn opgericht in 1908. Sindsdien werden ze 20 keer kampioen en wonnen ze 18 keer de Griekse beker. Panathinaikos heeft enkele moeilijke financiele jaren achter de rug maar is zich terug naar de top van de Griekse Superleague aan het vechten. Dat het een sterke tegenstander is, bewijst de 0-3 overwininning, woensdagavond in de oefenwedstrijd tegen Feyenoord. Na de match tegen Beerschot speelt Panathinaikos tegen Ajax.

Nieuwe spelers

De 6 nieuwkomers hebben allemaal al getoond wat in hun mars te hebben. Rapha Holzhauser, Reda Halaimia, Yan Vorogovskiy, Ryan Sanusi, Rubin Seigers en Dylan Saint-Louis zijn versterkingen. De Memorial Marc Steenackers geeft onze supporters de kans om de nieuwe spelers aan het werk te zien, tegen een sterke tegenstander. En voor de aanwinsten is het de eerste kennismaking met het Olympisch Stadion en de supporters.

Sterke voorbereiding

Ondanks de 'verstoorde' voorbereiding met onvoorziene en ongewone wendingen, geeft onze kern een goede en bijzonder gretige indruk. In 7 oefenwedstrijden werd 6 keer gewonnen en 1 keer gelijkgespeeld. Beerschot maakte 31 doelpunten en kreeg er nog geen enkel tegen. Valenciennes, OFI Kreta en Panachaiki waren tegenstanders van niveau. Ook Panathinaikos belooft een goede test te worden.

Abonnementen

De ticket corner is zaterdag open van 12.00 uur tot 17.45 uur. Er kunnen tickets voor de match en abonnementen gekocht worden. En wie z'n bestelde abonnement nog niet heeft afgehaald, kan dat zaterdag ook doen. Om lange rijen te voorkomen, vragen we  onze supporters goed op tijd te komen.
 

We are 13

Wij zijn samen een fantastisch parcours aan het afleggen. Er werd Beerschot al een promotie ontnomen door een competitiehervorming, nu worden we tegengewerkt door een abnormale juridische gang van zaken en een gammel bondsreglement. Maar wij geven niet op. Integendeel, wij gaan opnieuw terugvechten en samen het project Beerschot voortzetten.