Onze Mannekes stomen zich klaar voor het nieuwe seizoen - deel 2: Hoboken

 

Vanavond allemaal naar de Visputten

Na de ruime 0-7-overwinning in Kontich van donderdag moet Beerschot vanavond alweer aan de slag. Voor de tweede oefenwedstrijd van het nog jonge seizoen houdt de Kielse spelersbus straks halt aan de Visputten in Hoboken voor de jaarlijkse match tegen RVC Hoboken. De matchinfo in een notendop: aftrap om 19 uur, stadionadres Lumbeeckstraat 161, tickets 10 euro en die zijn gewoon aan de kassa te koop. Check.

Nu leveren opwarmduels tegen provinciale ploegen zelden of nooit belangwekkende, laat staan sensationele, zaken op… maar donderdag in Kontich voetbalde Raphael Holzhauser zich wel al direct in de harten van de Beerschot-supporters. De 26-jarige Oostenrijker imponeerde niet alleen met zijn 1,93 meter, maar toonde zich verder constant aanspeelbaar, kaatste goed, eiste het initiatief op en heeft duidelijk een goede vista. “Kan een pakske shotten, de Rapha”, was de algemene teneur. Of met andere woorden: een leuke binnenkomer. Zoiets geeft de Kielse burger moed.

Zondag in Hoboken komen een aantal spelers die in Kontich nog achter de hand werden gehouden, wél in actie. Zo zal Dylan Saint-Louis zijn eerste minuten volmaken in paars-wit en viert allicht ook Jorn Vancamp zijn wederoptreden na een zware kruisbandoperatie en een lange revalidatie van een half jaar. Welkom terug, Jorn!

Of Ryan Sanusi en ‘onze Kazak’ Yan Vorogovskiy tussen de lijnen komen, valt nog af te wachten. Zij pikten allebei wel reeds aan bij de groepstrainingen.

Aangezien de wedstrijd van volgende week woensdag in en tegen Hasselt niet doorgaat, is het daaropvolgende oefenduel voorzien op zaterdag 6 juli, tegen Duffel. Ook hiervoor vormt het Stadion De Visputten in Hoboken het decor. Noteer het nu al in je agenda.

Daags nadien, op zondag 7 juli, vertrekt de Beerschot-delegatie dan richting Delden in Nederland, waar de jaarlijkse oefenstage wordt afgewerkt. Maar dat is dus pas over een achttal dagen… en dan zijn we op het Kiel mogelijk weer één of twee nieuwe spelers rijker. Het is immers de bedoeling dat Stijn Vreven en zijn staf in Gelderland met een complete groep verder naar de competitiestart toewerken.  

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees