Onze trainer na het 1-1-gelijkspel in Roeselare

 

Stijn Vreven: “Ongelooflijk ontgoocheld met dit resultaat“

“Ik kan me niet meteen een wedstrijd voor de geest halen waarin mijn ploeg zo dominant heeft gevoetbald en zoveel kansen wist te versieren. En toch vertrekken we hier met ‘maar’ één puntje”, trok Stijn Vreven met een diepe zucht de persconferentie op gang. “Uiteraard ben ik, zijn wij, ongelooflijk ontgoocheld met dit resultaat. Zeker als je bedenkt hoeveel mogelijkheden we hebben gehad om deze wedstrijd te beslissen, of dood te maken.”

“Efficiëntie en rendement, het blijft ons probleem”, legde onze coach de vinger op de wonde. “Beiden moeten zo rap mogelijk naar omhoog, dat is nu wel duidelijk. Toch kan ik mijn spelers vandaag niks verwijten. De instelling was goed, het voetbal bij momenten vlot,… Alleen jammer dat uitgerekend dat ene moment van onoplettendheid in onze verdediging ook nog eens werd afgestraft.”

Uiteraard kwam ook ‘het spitsenprobleem’ aan bod…

Vreven nog: “Het is brute pech dat op dit moment uitgerekend onze drie diepe spitsen ‘out’ zijn. Prince Ibarra is nog niet speelgerechtigd, Marius Noubissi werkt naarstig aan zijn herstel en heeft inmiddels bij de groepstrainingen aangepikt. En Fessou Placca zullen we allicht nog enkele weken moeten missen als gevolg van een scheurtje. Dat zijn geen opbeurende vaststellingen; vandaar ook dat we noodgedwongen moeten improviseren. Vandaag vond ik dat goed meevallen… Alleen die gemiste kansen hé…”

En dan was/is er nog de blessure die Rubin Seigers in de slotfase opliep. “Het blijft afwachten hoe ernstig het is maar we hoorden wel een ‘krakje’… dus ook daar maak ik me zorgen over. Te meer omdat Rubin zich zo sterk manifesteert in zijn rol als centraal verdediger. Ik hou m’n hart vast als hij eventueel voor langere tijd zou wegvallen…”

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees