Onze trainer na de seizoensopener tegen Lokeren

 

Stijn Vreven: “Dominant gevoetbald. Dit was een zeer degelijke prestatie“

Nee, echt uitbundig was hij niet, Stijn Vreven, na de nochtans voortreffelijke prestatie van Beerschot tegen Lokeren. Maar uiteraard wel tevreden. En dat mocht.  “Zeer degelijk”, noemde onze hoofdcoach het werkstuk van zijn Mannekes. “En hoopvol voor de toekomst”. Twee korte beschouwingen die we met veel plezier onderschrijven.

“Ik vond ons vanaf het begin dominant voetballen en we hielden ook het tempo strak. Daar lag de basis van ons succes”, vond Vreven.  “Alleen jammer dat we ons overwicht onvoldoende in doelpunten konden omzetten. Dergelijke wedstrijd moet je sowieso sneller definitief kunnen beslissen. Kortom, de efficiëntie moet nog een tikkeltje omhoog.”

“Bij momenten had ik een beetje een ‘déjà vu’-gevoel van vorig seizoen, toen we in sommige wedstrijden ook overdonderend baas waren maar toch nog een dom doelpunt incasseerden. Gelukkig bleef het vanavond bij die ene echte kans voor Lokeren waar Mike Vanhamel alert op reageerde.”

“Het mag duidelijk zijn dat we over een sterk geheel beschikken dit seizoen. Ik heb veel goeie dingen gezien, en dat is hoopvol voor de toekomst. Een nieuw seizoen inzetten met een overwinning is altijd een prima zaak. Die lijn moeten we nu de volgende weken proberen door te trekken.”

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees