Onze trainer na de thuisoverwinning tegen Union

 

Stijn Vreven: “Drie gouden punten. En hiermee zitten we weer in de race”

Opluchting, tevredenheid en respect voor de tegenstrever hielden elkaar zowat perfect in evenwicht tijdens de persbabbel van Stijn Vreven na de mooie 1-0-zege tegen competitieleider Union. “Dit was een zwaarbevochten overwinning”, begon onze hoofdcoach aan zijn analyse. “We werden hier geconfronteerd met een sterk Union, dat zeker in de eerste helft op technisch vlak onze meerdere was. Al creëerden wij in die periode wel de betere kansen. Zonder dat we die wisten af te maken, jammer genoeg.”

“We begonnen met een andere ingesteldheid aan deze wedstrijd. Minder arrogant, slimmer ook dan in onze vorige competitiematch tegen OHL. We voetbalden ook meer en beter uit blok. Alle respect echter voor dit Union, dat toch een aantal superbelangrijke sterkhouders kwijt is, maar onder coach Christiansen dit seizoen zowaar nog een sterker geheel vormen, vind ik. En dat is alleen maar de verdienste van mijn collega. Dat we in deze rechtstreekse confrontatie de drie punten op het Kiel hielden, is een schitterende zaak voor Beerschot.”

Ook de strafschop die Beerschot bij het ingaan van het slotkwartier tegen kreeg, kwam even aan bod. Al wou Vreven daar naar de buitenwereld toe, duidelijk niet veel over kwijt. “Tja, die penalty”, zuchtte hij. “Het is niet de eerste keer dat we zo’n elfmeter incasseren. Telkens op dezelfde domme manier. Dergelijke foutjes moeten er uit. Best zo rap mogelijk.”

“Slotsom: een deugddoende driepunter was dit en felicitaties voor mijn spelers. Zeker ook voor de jongens die na een lange periode van inactiviteit en blessures aan het terugkeren zijn. We kunnen er alleen nog maar sterker door worden.”

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees