Reacties na de eerste competitiewedstrijd

Raphael Holzhauser: ”Genoten van de sfeer op het Kiel

Matchwinnaar Rapha Holzhauser was na de match tegen Lokeren uiteraard de meest gesolliciteerde speler om een reactie te brengen. “We kenden een goede voorbereiding op het seizoen”, stelde Rapha Holzhauser. “Een competitiematch is evenwel nog een stuk anders. Daarom belangrijk dat we die eerste punten meteen tegen Lokeren pakten. We hadden in de tweede helft al sneller zekerheid over die drie punten moeten hebben. Zeker door die meerdere kansen die er na de rust afgedwongen werden.”

Je had wellicht weinig moeite om die bal binnen de duwen? “Er ging ook uitstekend voorbereidend werk aan vooraf dankzij een ingestudeerd nummertje waarbij Loris Brogno de bal over de Lokerse verdediging dropte en Jorn Vancamp breed legde op mij. Wie uiteindelijk scoorde, is niet belangrijk. We trainen veel op dit soort spelsituaties. De tweede maar helaas afgekeurde goal, was nog zo’n voorbeeld.”

Wou Beerschot vandaag al een statement maken voor de rest van de competitie? “Dit is nog maar de eerste wedstrijd hé. Vanavond kunnen we even vieren maar nadien ligt de focus op onze volgende opdracht komende zaterdag in Roeselare.”

Wat vond je van de sfeer in het stadion? “Ik had op voorhand al van meerderen mensen opgevangen dat de sfeer hier op het Kiel telkens perfect is. Ik heb er alleszins van genoten.”

 

Jorn Vancamp: “Was er fysiek helemaal klaar voor“

Het was van 30 november geleden, dus ruim acht maanden geleden dat ik nog een competitiewedstrijd speelde”, had Jorn Vancamp al snel voorgerekend. ‘Na toch een redelijk goede voorbereiding mocht ik vandaag meteen op een basisplaats rekenen. Ik was dan ook superblij met dit wederoptreden. We hebben tegen Sporting Lokeren bovendien aan onze goede voorbereiding een positief verlengstuk gebreid.”

Je had een voet in het doelpunt en zag daarenboven een bal tegen de dwarslat eindigen. “Direct belangrijk zijn met een assist, geeft uiteraard een goed gevoel. Bij dat schot tegen de lat zag ik de bal mooi vertrekken en had de indruk dat hij los binnen zou gaan. Ik was al op weg om te gaan vieren maar blijkbaar ging hij tegen de dwarslat. Geen idee of de bal achter de lijn botste. Wellicht niet want anders had de ref het ongetwijfeld opgemerkt. Jammer. We winnen met slechts 1-0 maar het verschil had twee of drie doelpunten kunnen zijn. Alleszins al met die goal van Rubin Seigers die onterecht voor buitenspel afgekeurd werd. Misschien moet men er eens aan denken om ook in 1B de VAR in te schakelen. Op het einde van de rit zou dit immers wel eens een verschil kunnen geven. De zege is uiteraard het belangrijkste.

Je bent wellicht tevreden over je eigen prestatie? “Na acht maanden zat ik goed in de wedstrijd. Ik voelde me ook fysiek er helemaal klaar voor. Mijn looplijnen zaten ook goed. Enigszins normaal dat ik er na 80 minuten, helemaal moe, ook af moest gaan. Ik probeerde in eerste instantie om mijn stempel te kunnen drukken zoals net voor mijn blessure vorig seizoen. Ik zit nog niet aan de 100 procent maar zit er toch niet ver meer van af.

Beerschot leverde ook een collectief sterke prestatie af. “Tot aan onze 1-0 had Lokeren geen enkele kans en amper balbezit. We voetbalden zeer dominant. Na de goal hebben we het een beetje laten hangen tot aan de rust. In de tweede helft creëerden we meteen een drietal kansen en controleerden we de wedstrijd. Het was enkel hopen om niet plots toch nog het deksel op de neus te krijgen. Gelukkig bezitten we veel ervaren spelers om de match te controleren en uit te spelen. Deze overwinning in de openingswedstrijd was ook belangrijk. Thuis en direct tegen een topper als Lokeren.”

 

 

Mike Vanhamel: “Hoopgevende prestatie voor rest competitie“

Vanaf de eerste minuut in de voorbereiding lag de focus op een goed resultaat neerzetten in de eerste wedstrijd, vertelde aanvoerder Mike Vanhamel. Met Lokeren troffen al direct één van de titelkandidaten als tegenstander. Indien je dan tegen deze ploeg zo’n prestatie gecombineerd met het gebrachte spel kunt brengen, dan is dat is hoopgevend voor de rest van de competitie.”

Je beleefde een vrij rustige avond ondanks enkele belangrijke tussenkomsten. “Ja, ik heb slechts een paar maal in de lucht moeten tussenkomen. Net als in de voorbereiding dwongen we overwegend balbezit af. Achteraan speelden we opnieuw zeer rustig. Lokeren vatte de match aan in een afwachtende houding zonder echte spits. Dat kwam ons goed uit waardoor we onmiddellijk in de aanval gingen met een vroeg doelpunt als resultaat. We hadden iets sneller op zoek moeten gaan naar de 2-0 om de match helemaal dood te maken. Ik ben echter tevreden over de prestatie van onze ploeg.”

Op verdedigend vlak trekt Beerschot de lijn van de voorbereiding door zonder tegendoelpunt. “Op uitzondering van die penalty tegen Panathinaikos maar de verdediging staat inderdaad prima. Het is een cliché maar het verdedigen begint bij de aanvallers. Indien je gewoon al ziet hoe Saint-Louis en Placca zich vandaag hebben leeggelopen. De mentaliteit zit helemaal top. Daar dienen we op voort te borduren. We gaven zo goed als niets weg en creëerden zelf een vier- of vijftal grote kansen. Kortom een hoopgevende prestatie naar de match op Roeselare toe.”

 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto’s: Jan Mees