Reacties na de puntendeling in Roeselare

Brian De Keersmaecker:”Geweldig gevoel bij doelpunt

Ik stond wellicht niet langer dan 10 seconden op het veld”, vertelde Brian De Keersmaecker. “De bal viel meteen voor mijn voeten en ik trapte hem al recht in doel. Uiteraard een geweldig gevoel om direct te scoren bij een invalbeurt. Een beetje anders dan mijn allereerste doelpunt vorig seizoen in Play Off 2. Nu ging het ook echt om de knikkers. Ik was zeer blij om het team hiermee te hebben kunnen helpen. Het was echter belangrijker om de drie punten naar huis te nemen en dat is helaas niet gebeurd. Men had mij de opdracht gegeven om zo veel mogelijk aanspeelbaar te zijn en in de hoeken te spelen want daar lag duidelijk de ruimte. Roeselare stond immers laag en hield het zeer compact. Niet eenvoudig om daar door te geraken. We hebben onze kansen wel bij elkaar gevoetbald. Onze eindpasses waren echter niet altijd top. Scoren werd daardoor een moeilijke opdracht. Mogelijk ontbrak het ons een stuk aan scherpte. Het maakt ook een groot verschil indien je op het Kiel speelt of op verplaatsing. Onze fans waren nochtans massaal afgezakt naar Roeselare maar toch geeft het een andere sfeer. Dat mag hoe dan ook geen uitvlucht zijn.

We hebben de corners niet geteld in het voordeel van Beerschot. Het waren er alleszins zeer veel. Toch vielen er bij die hoekschoppen amper schoten op doel te noteren. “Ja, ze waren nochtans allen zeer goed getrapt. We hadden er toch een stuk scherper op moeten reageren. Daar gaan we ongetwijfeld nog een stuk harder moeten op trainen. In de loop van het seizoen zal je beterschap merken.”

Ryan Sanusi: “Onbegrijpelijk geen drie punten

Niemand begrijpt waarom wij vandaag niet met de drie punten naar huis gaan”, zegt Ryan Sanusi. “Indien je deze match nog honderd maal opnieuw zou spelen dan sluit je elke keer met winst af. Onbegrijpelijk. Zo’n massaal veldoverwicht en haast negentig minuten op de helft van de tegenstander gespeeld. We gaven niets weg op uitzondering van die goal en een halve kans. We creëerden geen echt honderd procent uitgespeelde kansen maar indien je bij die fases de bal zou aangeraakt hebben, was het ongetwijfeld een doelpunt. Roeselare stond constant in eigen zestien. Zonde dat we niet meer punten pakken. Qua veldspel en strijdlust scoorden we wel dik punten.”

Wat werd er dan gemist om met de volle buit richting Kiel te keren? “Wellicht net die wil om te scoren en dat stukje grinta om de bal erin te trappen. Indien we zo blijven spelen , gaan we ongetwijfeld nog veel punten pakken. Bij corners moeten we iets meer agressiever in de luchtduels worden. In het begin van het seizoen zit je nog met een aantal werkpunten. We hebben geen slechte wedstrijd gespeeld. Niemand gaat zeggen dat dit een verdiende puntendeling zou zijn.

Met Saint-Louis, Placca en Noubissi ontbraken heel wat aanvallende spelers. Maakte dit het verschil? “Dat zou kunnen maar vandaag kon bijna iedereen scoren. Dat zag je bij elke corner. De jongens die er nu niet bij waren, hebben ongetwijfeld de nodige kwaliteiten om te scoren. Indien ze er volgende week of binnen 14 dagen terug bij zijn, zal dat ons een boost geven.”

Je kreeg zelf enkele goede kansen bij afstandsschoten. “Ja, dat was met mijn mindere voet. Met een beetje geluk ging er één van de twee binnen. Ik deel met andere woorden eveneens in de malaise om niet te scoren.”

In welke mate speelde de stevige wind een rol? “Ik denk niet dat we daar veel hinder van ondervonden hebben. Ik alleszins niet. Bij een lange bal ging je wel niet volledig doortrappen. Op corner kreeg de bal wel soms een raar effect.”

Jij kwam vorige week in tegenstelling tot vandaag, wel aan de aftrap. “Ik wist vorige week op voorhand dat ik niet zou spelen. Dat was de keuze van de trainer. Als prof dien je zo’n beslissingen ook te aanvaarden. Ik blijf altijd hard trainen. Tegen Roeselare kwam mijn kans aangezien er links en rechts enkele blessures waren. Ik heb gewoon mijn kans genomen en de volgende match kijken we opnieuw wat de coach beslist. Bij een basisplaats doe ik mijn uiterste best en in het andere geval sta ik klaar om in te vallen.”

 

Joren Dom:”Dacht dat mijn bal binnen ging”

We hadden eigenlijk al binnen het eerste half uur moeten scoren”, vond Joren Dom. “Dan hadden we een zeer gemakkelijk wedstrijdverloop gekend. In die periode hebben we een resem kansen gehad maar ontbrak het geluk in de afwerking. Het was zo een beetje net als vorige week tegen Lokeren. Nu kwam Roeselare één maal aan ons doel en de bal zat meteen binnen. Dan weet je dat het moeilijk gaat worden in de tweede helft. Maar ook na de rust waren we zo veel beter. Kan je zelfs van dominant voetbal spreken. Het is zeer pijnlijk indien je die match dan niet met winst afsluit.”

Zag je reden voor dit puntenverlies? “Gewoon brute pech. Je kan niemand iets verwijten. Echt zonde dat we van dit Roeselare niet kunnen winnen dat volgens mij nog niet op volle sterkte is. Je kan het ook niet leggen bij het gemis van een aantal spelers want we speelden ook zonder hen dominant. Tegen Lokeren dwongen we immers eveneens veel kansen af en scoorden we ook slechts één keer. Daar gaat het dus niet aan liggen. Dit puntenverlies is zeer teleurstellend.”

Je scoorde bijna in de eerste helft. “Het is echt ongelooflijk. Dat gebeurt bij mij hier altijd op Roeselare. Ook twee jaar geleden schudde de doelman hier een wereldsave op mijn kopbal uit zijn mouwen. Vorig jaar van hetzelfde. En vandaag opnieuw. Toen de bal vertrok dacht ik dat hij nu wel binnen zou gaan. Het zou bevrijdend geweest zijn voor zowel de ploeg als voor mezelf. Echt jammer dat het geen doelpunt werd.”

Je kwam vandaag in tegenstelling van tot vorige week wel aan de aftrap. “Dat was vorige week een ontgoocheling. Ik had immers het gevoel op een sterke voorbereiding te kunnen terugblikken. De plaatsjes op het middenveld zijn dit seizoen duur.”

 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto’s: Jan Mees