Reacties na de thuiszege tegen Union

 

Mike Vanhamel:”Opnieuw in de race voor de eerste plaats“

Mogen we na het stoppen van die penalty de man van de match noemen? “Toch minstens samen met Fessou Placca”, reageert Mike Vanhamel. “Dankzij zijn doelpunt pakken we drie punten. We dwongen een vier tot vijf goede kansen af. Saussez, mijn collega aan de overzijde, stopte er enkele in de eerste helft. We zijn blijven drukken ook al speelde Union net als de voorgaande weken een zeer goede wedstrijd. Niet voor niets dat ze tot voor deze match al negen op negen pakten. Gelukkig hebben we dat doelpuntje kunnen maken en achteraan de nul gehouden. Allemaal uitstekend om terug in de race te komen voor de eerste plaats. Het was vandaag ook belangrijk om opnieuw op zoek te gaan naar het nodige vertrouwen in de competitie na onze nederlaag tegen OHL. We hielden de kwaliteiten van Union in het achterhoofd. Ze kunnen uitpakken met een snelle omschakeling. Daar dienden wij een goed blok tegenover te stellen. We hebben ondertussen begrepen dat 80 procent balbezit niet nodig is om een match met winst af te sluiten. Het was daardoor mogelijk niet altijd even mooi.”

Jouw redding kunnen we als het kantelmoment beschouwen? “Het gaf ons alleszins een boost. Het schudde ons alleszins wakker. Want voordien waren we enigszins achteruit aan het kruipen. De penalty was het sein om terug wakker te worden.”

De eerste periode is gered door deze zege tegen Union. “Ja, we moesten absoluut winnen om onze kansen voor de eerste periode staande te houden. Volgende week in Westerlo zal de opdracht hetzelfde zijn want dit seizoen behoren ook zij tot de titelfavorieten.”

Fessou Placca: “Stond op de juiste plaats“

Een spits wil uiteraard zo veel mogelijk scoren”, stelde Fessou Placca. “Vandaag stond ik toevallig op de juiste plaats om de bal binnen te duwen. Die goal leverde ons meteen drie belangrijke punten op. Hierdoor verkleinen we de kloof met Union. Hopelijk kent deze prestatie nu een vervolg. Het moet ons het nodige vertrouwen geven voor de volgende opdrachten. Na de goede competitiestart tegen Lokeren kenden we een terugval. Ik ben alleszins zeer blij met onze winst tegen Union. Ik was ervan overtuigd dat Mike die penalty zou stoppen. Toen dat ook gebeurde, wist ik dat we deze match met winst zouden afsluiten.”

Wat gebeurde er bij jouw gele kaart? “Helemaal niets. Ik heb die speler echt niet aangeraakt maar hij viel wel. Volgens de ref had ik op aangeven van zijn assistent toch een fout gemaakt.”

 

Joren Dom: “Superblij met deze zege“

Hoe moeilijk was het voor Joren Dom om al rond het half uur in te vallen voor Alex Maes? “Ik had het gevoel meteen in de match te zitten”, vertelde Joren Dom. “We hadden het in die periode evenwel duidelijk niet onder de markt met Union dat ons stevig vastzette. Ik heb volgens mij evenwicht in de ploeg kunnen brengen want onze tegenstander begon net voordien kansen te creëren.”

Puntenverlies tegen Union had catastrofaal kunnen zijn voor de eerste periodetitel. “We pakten inderdaad een super belangrijke zege die ons terug even wat ademruimte geeft. De druk op deze wedstrijd was wel erg voelbaar. Cruciaal moment in de match was uiteraard die penalty in het voordeel van Union. Die redding van Mike Vanhamel gaf ons plots zo veel energie. Het leidde ook tot het doelpunt aan de overzijde. We hebben onze kansen zeker gehad. Union bracht zoals verwacht het betere voetbal. Ze bezitten immers een zeer sterk middenveld. Wij moesten daarom zeker onze organisatie proberen te behouden. Normaal gezien proberen we dominant te spelen. Indien dit niet lukt, zoals vandaag, dan kunnen we het ook op een andere wijze oplossen. Ik ben kortom superblij met deze overwinning.”

Jij bent wellicht de speler in 1B die al het meest tegen Union speelde. Kunnen ze je nog verrassen? “Het is elk jaar een nieuw team. Ze bouwen elk jaar hun ploeg uit. Ook al vertrokken mogelijk hun beste spelers maar qua team zijn ze volgens mij toch versterkt.”

Alex Maes:”Kon niet meer verder spelen“

Alex, jij diende de match al vroeg te staken. Wat gebeurde er? “Mijn tegenstander wou de bal spelen en op dat moment zette ik mijn voet er eveneens tegen. Ik heb niet zo erg veel ervaring met blessures maar mijn mediale band aan de knie zou naar het schijnt geraakt zijn. Maandag zal er scan genomen worden. Dan zien we wel hoe erg het is. Ik heb er wel een goed gevoel in. In de wedstrijd kon ik echter niet meer lopen. Na de match voelt het goed. Ik kan wandelen en mijn knie plooien. Het voelt evenwel nog wat instabiel aan. Afwachten dus wat de dokter gaat zeggen.

Hoe heb je die match verder beleefd? “Je wil er uiteraard bij zijn en de dingen aansturen. Ik was zeer blij met de 1-0 en de penalty-save van Mike Vanhamel. We speelden door het sterk collectief van Union niet onze mooiste wedstrijd. Elke speler heeft er wel zwaar voor gevochten. Dat was duidelijk merkbaar. Nu zijn we terug in de race om periode 1. Indien het niet met mooi voetbal lukt dan dient iedereen er zijn kop voor te leggen en voor elk punt te vechten.”

 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto’s: Jan Mees