UITBOUW MEDISCHE OMKADERING

Beerschot heeft een nieuwe stap gezet in de uitbouw van z'n project. Voor de medische begeleiding en omkadering werkt onze club vanaf dit seizoen samen met het gerenommeerde team van chirurg Toon Claes.

Dokter Toon Claes is een van de meest gerespecteerde Belgische sportchirurgen. Hij speelde een belangrijke rol in de behandeling en de revalidatie van toprenners zoals Andre Greipel, Greg Van Avermaet en Tom Boonen. Op dit moment bekommert dokter Toon Claes zich ook over de complexe blessure van Wout Van Aert.

Dr Toon Claes wordt in het AZ Herentals omringd door meer dan 10 chirurgen en specialisten in de orthopedische heelkunde. Zij gaan, in overleg met teamarts Eddy Spans, Beerschot ondersteunen op het vlak van medische beeldvorming en revalidatie.

Ook Pieter Jacobs is, als head of performance van Beerschot, betrokken bij het proces: 'We hebben deze zomer al enkele keren samengewerkt met het team van dokter Claes. Zij weten wat topsport is. Zij zijn snel en flexibel, maar tegelijkertijd ook ervaren en gespecialiseerd. Samen met onze medische staff, kunnen we onze spelers nu nog beter begeleiden bij blessures.'