Verslag Beerschot – KSC Dikkelvenne

Zes doelpunten tegen Oost-Vlaamse ploeg uit de tweede amateurklasse

K BEERSCHOT VA - KSC DIKKELVENNE 6-1

De Oost-Vlaamse bezoekers uit de tweede amateurklasse probeerden in de aanvangsminuten eventjes druk naar voor te zetten. Lang duurden de aanvallende intenties evenwel niet. Brogno maakte immers al snel een einde aan de eventuele verdere bekerdromen van Dikkelvenne. De bal bleef na amper acht minuten even hangen in het bezoekende strafschopgebied waar Loris Brogno volledig vrijstaand met een harde knal in de kruising onze ex-doelman Quintijn Steelant volledig kansloos liet.

Onze defensie moest nadien toch bij de zaak blijven want de Oost-Vlamingen deelden af en toe enkele prikjes uit. Even over het half uur had Jorn Vancamp een haast een identiek doelpunt in de maak als de opener van Brogno maar nu vloog het leder centimeters over de dwarslat. Net voor de rust verdubbelde Marius Noubissi, even voordien foutief gehaakt in de 16 maar niet gefloten, de score met een individuele actie en een laag schot net naast de de linkse paal.

Daarmee zat de opdracht er voor onze Kameroener voor vandaag ook op. Fessou Placca mocht de tweede helft in zijn plaats volmaken. Lang wachten was het niet op een derde doelpunt want ook Dylan Saint-Louis pikte zijn doelpuntje mee. Op het uur kwamen de bezoekers zeer dicht bij de eerredder. Conor Laerenbergh die graag tegen zijn ex-ploeg had gescoord, zag de bal echter op de kruising eindigen. Het team van trainer Vreven bleef de score verder uitdiepen. Dylan Saint-Louis stevende op een kwartier voor het einde alleen af op doelman Steelant en dropte gemakkelijk de 4-0 in doel.

In de slotfase vielen de doelpunten plots vlot uit de lucht. Denis Prychynenko mocht vanop de stip de 5-0 binnen knallen. Emeric Dudouit verraste vlak nadien Mike Vanhamel met een terugspeelbal. En in de allerlaatste minuut legde Fessou Placca de 6-1 eindscore vast.

 

Aanstaande maandag staat de loting voor de 1/16de finales op het programma. Afwachten dus of onze Mannekes een topploeg uit 1A als tegenstander krijgen of misschien komt er zelfs een Antwerpse derby uit de bus.

 

* Beerschot: Vanhamel, Dudouit, Prychynenko, Sanusi, Vorogovskiy, Holzhauser (61’ Dom), Maes, Vancamp (61’ Tissoudali), Brogno, Noubissi (46’ Placca) en Saint-Louis.

* Dikkelvenne: Steelant, Verheuge, Vervaeke (67’ Beeckaert), Van Hoevelen, Delaruelle, Balaj (61’ Panneel), Neve, Laerenbergh (67’ De Graeve), Van Eecke, Pouillon en Vercauteren.

* Doelpunten: 8’ Brogno (1-0), 40’ Noubissi (2-0), 51’ en 77’ Saint-Louis (3-0 en 4-0), 87’ Prychynenko (5-0 op strafschop), 89’ Dudouit (5-1 own-goal) en 90’ Fessou Placca (6-1)

* Geel: Balaj, Van Hoevelen, Dudouit

* Scheidsrechter: Vandevenne.

* Toeschouwers: 1.428

 

 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto: Jan Mees