Verslag Beerschot – Panachaiki FC 1891 2-0

Voorbereiding nog steeds zonder tegendoelpunt

 

Beerschot werkte vanavond in het stadion De Visputten in Hoboken zijn tweede van drie wedstrijden tegen Griekse tegenstanders af. Vandaag kregen we het bezoek van Panachaiki FC 1891 uit de Griekse tweede klasse.

Even leek ons eerste tegendoelpunt van de voorbereiding al vroeg in de match in de maak. De doorgebroken Griekse spits Masouras werd door een zeer attente Jarno De Smet echter het scoren verhinderd. Ook nadien kreeg deze Masouras nog twee open doelkansen maar besloot gelukkig onbesuisd naast. Onze gretig spelende Mannekes namen voor de rest steeds het initiatief en controleerden de wedstrijd. Kansen leverde het in het eerste half uur nog niet op. Nadien kwam er meer ruimte en daar profiteerde de jongens van coach Stijn Vreven van. Zo was Tarik Tissoudali tot twee maal zeer dicht bij het openingsdoelpunt. Een eerste maal besloot Tissoudali te zwak op de Griekse doelman en enkele minuten later ging zijn schot op een mooie actie op rechts van Dudouit in één tijd nipt naast.

Op slag van rust ging de bal dan toch in doel. Gregory Grisez dropte op een vrijschop de bal mooi over het muurtje waar tester Kobe Cools onhoudbaar binnen kopte.

Na de rust brachten de Grieken, nog maar aan hun eerste oefenduel in de voorbereiding bezig, een volledig maar evenwaardig elftal tussen de lijnen. Onze jongens lieten de bal opnieuw vlot rondgaan en in de eerste minuten besloot Bugridze in het zijnet. Op het uur werd Tarik Tissoudali in het strafschopgebied foutief gehaakt. Tissoudali zelf zette de penalty feilloos om al moest de aanvaller het op aangeven van de ref een tweede maal overdoen aangezien de eerste elfmeter niet in een vloeiende beweging gebeurde. Stijn Vreven bracht net nadien de Franse tester Raouf Mroivili (Metz) op het middenveld in voor Ndombasi.

Het laatste half uur zakte het tempo enigszins. Jarno De Smet pakte halverwege de tweede helft opnieuw met een mooie reflex uit op een vrijschop van de bezoekers. In de slotfase veerde Kobe Cools hoog op bij een corner maar de Griekse doelman plukte de kopbal uit de kruising.

Beerschot sloot meteen de zevende oefenmatch op rij af met een clean sheet.

Aanstaande zaterdag om 16u45 (!) staat de enige thuiswedstrijd in de voorbereiding in het Olympisch op het programma. Dan ontvangen we op het Kiel Panathinaikos voor de Memorial Marc Steenackers.

Het laatste oefenduel, volgende week dinsdag tegen Rupel Boom, zal wellicht eveneens plaatsvinden in het stadion De Visputten in Hoboken indien de nodige instanties de vergunning verlenen.

* Beerschot: De Smet, Dudouit, Bourdin, Cools, Grisez (77’ Mazbouh), De Keersmaecker, Dom, Sanusi, Ndombasi (61’ Mroivili), Brugridze en Tissoudali.

* Doelpunten: 44’ Cools (1-0) en 60’ Tissoudali (2-0 op strafschop).

 

Tekst + foto: Patrick Bijnens