Verslag Beerschot - Union

 

Vanhamel pakt, Placca scoort… Beerschot wint

BEERSCHOT – UNION SG  1 – 0

Beerschot heeft vanavond Union zijn eerste competitiepunten afgesnoept. Drie nog wel. De volle pot dus. Nee, niet op basis van academisch voetbal – want de Brusselaars waren technisch beter – maar wel via een gezonde dosis wilskracht en karakter. En met de kleinst mogelijke score. De vormgevers van dit Kielse succes waren doelman Mike Vanhamel en spits Fessou Placca. SuperMike redde bij het ingaan van het slotkwartier, toen het nog 0-0 stond, een penalty van Teuma. En een dikke minuut later knalde Fessou vanuit een moeilijke hoek het enige doelpunt van de match binnen. Of die 1-0 verdiend was/is? Doet niks ter zake. Of de drie punten deugd doen? ’t Zal nog niet zijn!

Het was Union dat met vrij en vrank voetbal het best, het  avontuurlijkst en met veel druk naar voren aan de wedstrijd begon. En langs Nielsen en Tabekou ook voor het eerste gevaar zorgde. Mike Vanhamel voorkwam met een goeie beenveeg een vroege Kielse achterstand.

Maar ook Union-keeper Saussez zweefde zich even later in dit wedstrijdverslag door een kopbal van Bourdin (na vrijschop Holzhauser) stijlvol uit zijn rechterhoek weg te duwen. Meer kansen en/of mogelijkheden versierden onze Mannekes in het eerste halfuur niet. Toch niet na een vlotte combinatie; wel nam Jorn Vancamp een hoekschop in één keer op de slof en probeerde Holzhauser het met een krul… maar die pogingen gingen respectievelijk ruim over en nipt naast.

In de slotfase van de eerste helft versierde Beerschot toch nog één goeie mogelijkheid. Fessou Placcwa kraakte als eindstationnetje van een prima Kielse aanvalsactie echter zijn schot, zodat Saussez weer redding bracht. Voor de rest ontbraken de frisse ideeën en was het Kielse voetbal te stereotiep om Union echt in de verlegenheid te brengen.

De tweede helft startte in overdrive, met direct twee torenhoge scoringmogelijkheden voor Union. Vanhamel redde de eerste knal, Haugen mikte tegen de paal. De grootste “dot van een kans” viel echter aan de overkant, waar een totaal vrijstaande Saint-Louis er toch nog in slaagde vanop randje kleine (!) rechthoek tegen Union-doelman Saussez te besluiten. Een misser met een dubbele hoofdletter M was dat.

Dé kantelmomenten situeerden zich toen het slotkwartier er aan kwam. Eerst kreeg Union een penalty toegekend na een te late tackle van Prychynenko, maar Mike Vanhamel duikelde de elfmeter van Teuma schitterend uit de benedenhoek. En amper 120 seconden later was het bingo aan de overkant na een ietwat rommelige vrijschopfase waarbij Bourdin de bal voor doel zette en Fessou Placca met een ‘kattenpoot’ binnenfrommelde.

Eén-nul dus, drie punten… en een perfecte opwarmer voor de Fandag van morgen.

 

* TOESCHOUWERS: 6.800

* SCHEIDSRECHTER: D’Hondt

* DOELPUNT: 74’ Placca 1-0

* BEERSCHOT: Vanhamel, Reda, Prychynenko, Bourdin, Vorogovskiy, Holzhauser, Maes (30’ Dom), Vancamp (77’ Tissoudali), Brogno (57’ Noubissi), Saint-Louis, Placca

* UNION: Saussez, Perdichizzi, Hamzaoui (74’ Van der Heyden), Nielsen, Mehlem, Tabekou, Fixelles (54’ Young), Teuma, Haugen, Vega (79’ Ferber), Kandouss

* GELE KAARTEN: Placca, Prychynenko, Saint-Louis

* RODE KAARTEN: geen

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees