Verslag Beerschot – Valenciennes FC 0-0

 

BEERSCHOT - FC VALENCIENNES  0 - 0

WEDEROPTREDEN VAN JORN VANCAMP NA ZEVEN MAANDEN BLESSURELEED

Beerschot speelde vanavond een eerste oefenmatch op de stage in het Nederlandse Delden. Als tegenstander wist ons bestuur Valenciennes FC uit de Franse Ligue 2 te strikken. De wedstrijd werd gespeeld in Doorwerth, in de schaduw van Arnhem.

Voor Jorn Vancamp brak een belangrijke dag aan want na meer dan zeven maanden blessureleed (gescheurde kruisbanden) kreeg de aanvaller zijn eerste speelminuten. Vancamp begon ook meteen zeer gretig en met veel voetbalhonger aan de wedstrijd. In de eerste 45 minuten kreeg Beerschot de beste kans om op voorsprong te komen. Op een corner kopte Sanusi eerst tegen het doelkader en in de rebound lifte de middenvelder via het lichaam van de Franse doelman de bal opnieuw tegen de onderkant van de lat. Volgens onze jongens botste de bal vervolgens over de lijn maar het doelpunt werd niet toegekend. Aan de overzijde diende Mike Vanhamel twee maal goed tussen te komen maar voor de rest creëerde de Franse tegenstander weinig doelgevaar.

Tijdens de rust bleven Vancamp en Sanusi in de kleedkamer. De Keersmaecker en Mazbouh kwamen hen vervangen. De tweede helft bleef evenwichtig ook al wisselde de Franse tweedeklasser eerst twee spelers en even later nog eens zeven man. Bugridze kende weinig geluk met een schot dat maar centimeters naast doel ging. Tester Jarno De Smet (KV Kortrijk) die Mike Vanhamel op het uur kwam vervangen, maakte al meteen een secure indruk met een drietal goede tussenkomsten. Het oefenduel eindigde doelpuntenloos op een correcte uitslag. Voor Beerschot al de vijfde oefenmatch zonder tegengoal.

 

* DOELPUNTEN: geen

* BEERSCHOT: Vanhamel (60’ De Smet), Dudouit (80’ Mboko), Cools, Bourdin, Grisez (80’ Simons), Sanusi (46’ De Keersmaecker), Tissoudali, Bugridze, Camara, Vancamp (46’ Mazbouh) en Ndombasi.

 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto + info: Danny Geerts