Verslag Hoboken - Beerschot 0-6

 

Opnieuw een vlotte zege tegen eersteprovincialer

HOBOKEN - BEERSCHOT 0-6

In vergelijking met de match op Kontich, maakten onze fans nu ook kennis met nieuwkomer Dylan Saint Louis. De Congolees gaf meteen zijn visitekaartje af. Op aangeven van Brogno tikte de vrijstaande Saint Louis na amper zes minuten immers het openingsdoelpunt al binnen. Net voor de eerste drankpauze plaatste Placca de tweede goal van de avond mooi voorbij de Hobokense doelman. Dom pikte als derde zijn goaltje mee en op slag van rust devieerde Brogno op een doorsteekpass van Ndombasi via een Hobokens voet de 0-4 ruststand op het scorebord.

Nauwelijks een minuut na de rust vloog een gretige Tarik Tissoudali, tegen Kontich goed voor een zuivere quattrick, er meteen in en gaf de thuisdefensie een vijfde maal het nakijken. Zijn tweede treffer even nadien mocht echt gezien worden. Tegenstander uitkappen en doelman op het verkeerde been zetten.

Nadien viel de Kielse scoremachine stil. Rabah Mazbouh, vijf minuten voor affluiten ingevallen voor Brian De Keersmaecker, liet in de slotfase na een prachtige solo-actie de 0-7 nog liggen. Mazbouh besloot alleen voor de keeper, onbesuisd naast.

Om Ryan Sanusi, Jorn Vancamp en de Kazachs international Yan Vorogovskiy aan het werk te zien, blijft het nog minstens wachten tot de volgende oefenmatch, volgende zaterdag eveneens in Hoboken maar dan met Duffel als tegenstander.

* Doelpunten: 6’ Saint Louis (0-1), 20’ Placca (0-2), 38’ Dom (0-3), 45’ Brogno (0-4), 46’ Tissoudali (0-5), 66’ Tissoudali (0-6)

* Beerschot – Eerste helft: Lelojy, Prychynenko, Grisez, Dom, Saint-Louis, Holzhauer, Placca, Reda, El Hadji en Ndombasi en Brogno.

* Beerschot – Tweede helft: Lejojy, Kardes, Dudouit, Bourdin, Mboko, Maes, De Keersmaecker (85’ Mazbouh), Bugridze, Tissoudali, Camara en Steve Loa Loa.

* Toeschouwers: 1.200

 

Tekst + foto : Patrick Bijnens