Verslag Roeselare - Beerschot

 

Zo overdonderend baas, zo veel kansen… en toch maar één puntje

SV ROESELARE – BEERSCHOT  1 – 1

Geen tweede zege voor Beerschot… en dat hebben we enkel en alleen aan onszelf te wijten. Zeventig procent balbezit, handenvol doelkansen, het betere combinatievoetbal, technisch en tactisch overwicht: het bleek allemaal onvoldoende om de drie punten mee te graaien uit Schiervelde. Eens te meer staken de twee grote Kielse problemen de kop op: een falende afwerking en geen efficiëntie in de zone van de waarheid. Jammer maar helaas dat het vanavond twee gouden punten kostte.

Drie andere gezichten in de Kielse basiself in vergelijking met vorige vrijdag: Joren Dom, Tarik Tissoudali en Ryan Sanusi verschenen aan de aftrap in de plaats van het geblesseerde trio Maes-Saint Louis-Placca. Geen probleem bleek al snel want Beerschot begon autoritair aan de partij, combineerde leuk en stak in alle spelonderdelen kop en schouder boven de thuisploeg uit.

Het ging allemaal o zo makkelijk – té makkelijk eigenlijk –, zeker over de linkerflank via Holzhauser… en zowel Sanusi, Vancamp, Dom en Tissoudali kregen in het eerste kwartier elk al een goede mogelijkheid – of toch zeker de ruimte - om de score te openen. Dat gebeurde niet want bij de laatste pass en/of bij de afwerking liep het telkens mis. Een beetje frustrerend toch.

Beerschot verzuimde in die sterke periode ook het tempo op te voeren en zo een spartelend Roeselare af te maken. ‘Als dat maar niet zuur opbreekt’, was de teneur in Kielse kringen… en ja hoor, in de slotfase van de eerste helft hadden we van jan. Eén keer knutselde Roeselare een degelijke aanvalsactie in elkaar en aan de tweede paal tikte Godwin simpelweg binnen. Godgeklaagd, gevleid, tegen de gang van het spel in, totaal onnodig, noem maar op. Maar we gingen wel met een 1-0-achterstand de rust in.

Zelfde spelbeeld na de rust: non-stop druk van Beerschot, een handjevol kansen… maar weer geen afwerking. Tot coach Stijn Vreven in minuut 72 uitpakte met een wissel, die enkele seconden later al een gouden randje kreeg. Out Joren Dom, in Brian De Keersmaecker… en uitgerekend deze laatste knalde bij zijn eerste baltoets de gelijkmaker binnen. De “Keis” als Super Sub dus. En voor Beerschot de meer dan dik verdiende gelijkmaker.

Uiteraard zetten onze Mannekes in het slotkwartier hun rush naar een tweede doelpunt - én de zege – onverdroten voort. Zonder succes evenwel, al kwamen Reda (na een knappe infiltratie) en Prychynenko (afgekeurd doelpunt) er nog wel dicht bij. Hoe dan ook, de slotsom is even hard als onverbiddelijk: twee verloren punten.

 

* TOESCHOUWERS: 2.500

* SCEIDSRECHTER: Vermeire

* DOELPUNTEN: 40’ Godwin 1-0, 72’ De Keersmaecker 1-1

* SV ROESELARE: Biebauw, Vervoort, Vanbelle (75’ Vandelannoitte, Casagolda (90+4’ Aoulad), Godwin, Damman, Zolotic, Samyn, Kargbo (85’ Valpoort), Rommens, Bakelandt

* BEERSCHOT: Vanhamel, Reda, Prychynenko, Seigers (86’ Bourdin), Vorogovskiy, Dom (71’ De Keersmaecker), Holzhauser,  Sanusi, Brogno, Tissoudali (62’ Bugridze), Vancamp

* GELE KAARTEN: Godwin, Damman

* RODE KAARTEN: geen

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees