Verslag Westerlo - Beerschot

 

Zonder pardon… gewogen en te licht bevonden

WESTERLO – BEERSCHOT  2 – 0

Beerschot werd in de vooravond op zijn tweede competitienederlaag getrakteerd. Door Westerlo, dat in de elfde onderlinge confrontatie in iets meer dan twee seizoenen eindelijk de drie punten eens op zak kon steken. Dank zij één doelpunt in elke speelhelft. Met uitzondering van de beginfase was het Kielse voetbal veel te slap en voorspelbaar, en werd het tempo op geen enkel moment naar een aanvaardbaar niveau opgetrokken. De conclusie voor onze Mannekes na negentig teleurstellende minuten in het Kuipje is dan ook even hard als simpel: niet goed genoeg!

In een sterk eerste kwartier zag een vlot combinerend Beerschot twee keer een verdiende voorsprong door de neus geboord. Eerst keurde scheidsrechter Smet om onbegrijpelijke reden een kopbaldoelpunt na hoekschop van Placca af, en amper twee minuten later hield Westerlo-doelman Özer zonder het goed te beseffen met het hoofd een knal van diezelfde Placca uit zijn kooi. Brute pech voor onze Mannekes die op basis van het veldoverwicht die 0-1 zeker hadden kunnen wettigen.

Westerlo kwam amper in het stuk voor, en kon slechts één keer echt dreigen met een gedeviëerd schot(je) van De Schryver. Net naast. Voor de rest enkel een beetje steriele druk van de thuisploeg waarvan de Kielse verdediging niet onder de indruk kwam. Laat staan in de problemen.

En toch waren het de Kemphanen die met een 1-0-voorsprong de rust ingingen. Ref Smet legde de bal in minuut 37 op de stip na handspel van Bourdin… en Brüls trapte de penalty netjes in de rechterhoek. Jammer, helaas en gevleid. Een antwoord had Beerschot daar niet onmiddellijk op. Daarvoor was het voetbal iets te schwungloos en veel te stereotiep. Alles zakte als een pudding in elkaar.

De tweede helft bracht niet veel beterschap. Integendeel, tien minuten ver en de boeken konden toe. Want bij de eerste snedige Westelse aanvalscombinatie was het bingo. Vanhamel redde eerst nog wel een harde knal van Van Eenoo, maar de daaropvolgende voorzet werd door een volledig vrijstaande Petrov simpelweg binnengetikt. De ganse Kielse afweer stond er (apatisch) bij en keek ernaar. Véél te slap verdedigd.

Stijn Vreven stuurde met Tarik Tissoudali en Loris Brogno nog wel vers aanvallend bloed tussen de lijnen, maar ook zij slaagden er niet in om het niveau op te krikken. Laat staan gevaar te creëren. Verder dan een schuchter schot(je) van Saint-Louis kwam paars-wit niet. Kortom, er zat niks anders op dan met schaamrood op de wangen terug de bus in te stappen richting Koekenstad.

Mogen we toch nog op een positieve noot eindigen? Tien minuten voor tijd kreeg Tom Pietermaat, na anderhalf jaar blessureleed, een invalbeurt. Onze kleine is terug van weggeweest. En dat doet goed aan ons paars-witte hartje.

 

* TOESCHOUWERS: 4.000

* SCHEIDSRECHTER: Smet

* DOELPUNTEN: 37’ Brüls 1-0 (strafschop), 54’ Petrov 2-0

* WESTERLO: Özer, Dewaele, Biset, Soumah, Van den Bogaert, Van Eenoo (88’ Keita), Antunes, Abrahams (78’ Renner), De Schryver, Brüls, Petrov (90’ Vaesen)

* BEERSCHOT: Vanhamel, Dom, Prychynenko, Bourdin, Grisez, Sanusi (81’ Pietermaat), Holzhauser, Vancamp (54’ Tissoudali), Saint-Louis, Placca, Noubissi (70’ Brogno)

* GELE KAARTEN: Bourdin, Noubissi, Prychynenko, Van den Bogaert

* RODE KAARTEN: geen

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees