CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Andreas Wieland: "Kan niet wachten om erin te vliegen

Maandagavond werd Andreas Wieland voorgesteld als de nieuwe hoofdcoach van Beerschot. De 38-jarige Oostenrijker moest een dag later al vol aan de bak op zijn eerste persconferentie in België. Met een glimlach en vooral met duidelijke taal, doorstond hij het eerste vragenrondje met glans.

Coach, waarom heb je voor Beerschot gekozen?

“Vrij snel nadat mijn periode bij LASK eindigde, kwam ik in contact met de mensen van Beerschot. Vanaf het eerste moment zat het gevoel goed. Ik kon mij vinden in de manier waarop ze hier bij Beerschot wilden voetballen. Tel dat op bij het feit dat Beerschot een echte traditieclub is met heel wat fanatieke supporters en dan was de keuze snel gemaakt."

Heel wat fans vragen zich af hoe goed je de competitie kent?

“Ik heb de kans gehad om ook vorig seizoen heel wat matchen te zien uit de Belgische competitie, zowel van 1a als 1b. Ik weet dat het een moeilijk seizoen was voor de spelers en de staf. Ook ben ik op de hoogte van de wijziging in het competitieformat, met de jeugdploegen die erbij komen. Wij hebben een gelijkaardig format in Oostenrijk, dus zo’n soort competitie is me niet onbekend.”

Goed op de hoogte dus van de huidige stand van zaken, hoe past jouw stijl in zo’n competitie?

“De kenmerken van mijn speelstijl blijven altijd dezelfde, en zijn op alle niveaus van het voetbal te gebruiken. Ik wil proactief zijn, hoge pressing op het veld brengen en op een directe manier voetballen, zo maak je in mijn opinie de meeste goals. De intensiteit moet ook omhoog, dat is voor mijn systeem een absolute must.”
 

Hangt daar een vaste opstelling aan vast?

“Het gaat niet over de opstelling, maar over de principes die we op het veld hanteren. Hoe je reageert in balverlies, hoe je opbouwt etc. Of we nu met vier of met vijf verdedigers spelen, dat is minder belangrijk.”

Klare taal, wat zijn je ambities voor dit seizoen?

“Een club zoals Beerschot hoort thuis op het hoogste niveau, dat is meer dan duidelijk. Dat gaan we enkel bereiken als we stabiliteit in het team en in ons spel krijgen. We hebben nu gelukkig acht weken om aan ons proces te beginnen. Ik kan in ieder geval al niet wachten om erin te vliegen.”
Bedankt coach, veel succes!

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts