CLUB NIEUWS

Beerschot behaalt Europese en Belgische proflicentie

Vandaag maakte de licentiecommisie bekend dat Beerschot een proflicentie, zowel op nationaal als op Europees niveau verkrijgt. Net zoals vorig seizoen zijn we enorm fier op dit resultaat van onze prachtige club.  

“Het waren en zijn nog steeds uitzonderlijke tijden voor ons allemaal”, vindt Voorzitter Francis Vrancken. “Ik wil daarom ook iedereen uit de grond van mijn hart bedanken om dit mogelijk te maken. Alle sponsors van de club, het bestuur, de medewerkers, onze logehouders, de vrienden van het Olympisch stadion, de business seathouders, abonnementhouders,  jeugdspelers en trainers. Maar ook iedere supporter die achter ons is blijven staan en die dit seizoen gesupporterd heeft van thuis uit. Iedere abonnee die afstand deed van hun compensatie en iedereen die online en in de fan store een aankoop deed. Bedankt om tijdens deze pandemie bij te dragen. Zodat onze club leefbaar is en blijft. We blijven verder bouwen aan ‘den Beerschot’, op onze eigen manier. Volhoudend, creatief en ludiek, een beetje rauw maar vooral onsterfelijk.”     

“Sinds de overname van 2 jaar geleden beloofden onze aandeelhouders om 10 miljoen euro te investeren, ondertussen werd dat cijfer ruimschoots voorbij gestreefd”, vertelt Bestuurlid Jan Van Winckel. “Dit om de schulden weg te werken, Beerschot terug naar eerste klasse te brengen en verder te groeien naar een stabiele club.”     

“Dit seizoen was het dan zover”, vertelt Van Winckel trots. “In twee finalewedstrijden, die de kampioen van 1B moest bepalen, versloegen we OHL. In een hoogstaande wedstrijd in een uitverkocht stadion wonnen we de eerste finalematch. Ook de tweede finalematch wonnen we overtuigend op Den Dreef. De titel en bijhorende promotie werden realiteit. Toch met een dubbel gevoel, want Covid zorgde ervoor dat we dit niet konden vieren met onze supporters.”  

“Opnieuw moest onze club door een storm. En opnieuw overleefden we. Het zit nu eenmaal in het in het DNA van onze supporters, sponsors en investeerders om nooit op te geven en altijd te blijven doorgaan. Onze supporters en partners bleven achter Beerschot staan. Er werden nog nooit zoveel abonnementen, loges en VIP-plaatsen verkocht. Dit toont aan hoe groot onze Beerschotfamilie is. Vanuit het bestuur wil ik onze supporters en partners enorm bedanken. Zonder hen had Beerschot niet meer bestaan! Ook wil ik onze investeerders, Prins Abdullah Bin Mosa’ad, Francis Vrancken en Philippe Verellen nog even speciaal in de paarse verf zetten. Zonder hun persoonlijke  inspanningen zouden we niet staan waar we nu staan“, besluit Van Winckel.
 

Jupiler Pro League

1 Club Brugge 76 pts
2 R. Antwerp F.C. 60 pts
3 RSC Anderlecht 58 pts
4 KRC Genk 56 pts
5 KV Oostende 53 pts

XIII teamwear

ontdek onze webshop