A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Beerschot bekert verder na 0-4-overwinning op Francs Borains

Francs Borains – Beerschot: 0-4

Beerschot bekert verder na een 0-4-overwinning tegen Francs Borains. Na een vroeg doelpunt van Marius Noubissi kwamen onze Beren niet meer echt in de problemen. Caicedo scoorde net na het uur, Holzhauser maakte er 0-3 van en Vaca legde de 0-4-eindstand een minuut voor het einde vast.

Na nauwelijks twee minuten was het al prijs. Marius Noubissi profiteerde van een slechte controle in de verdediging van Francs Borains. De Kameroense spits omspeelde doelman Vandermeulen en Beerschot stond op rozen.

Tien minuten later omspeelde Holzhauser met een listig balletje de verdediging van de Waalse eerste amateurklasser. Lawrence Shankland kon net niet profiteren omdat Vandermeulen goed stond op te letten.

Gaandeweg kwam Francs Borains beter in de wedstrijd. Zonder uitgespeelde kansen te creëren, probeerden de groen-witten goed mee te voetballen. De enige gekadreerde poging van de Waalse club kwam er op een standaardsituatie. Lauwrensens kopte goed in aan de tweede paal maar Vanhamel stond perfect opgesteld om de bal onschadelijk te maken: 0-1 bij de rust.

Aan de rust mocht Shankland gaan rusten. Krekovic kwam hem vervangen. Het was via hem dat Beerschot op het uur voor de broodnodige versnelling zorgde. In een goeie omschakeling ging het via Krekovic en Noubissi tot bij Holzhauser. Die passeerde zijn man met mooi zolenwerk en bediende Caicedo aan de tweede paal. Met zijn eerste doelpunt voor Beerschot verdubbelde de Ecuadoriaanse international de voorsprong van onze Mannekes.

Een kwartier voor tijd was het nog even schrikken toen Ebui met de bal aan de haal ging. Een uitgestoken hand van Mike Vanhamel vermeed erger. Niet veel later was het opnieuw Beerschot dat kon scoren. Vaca kon een slechte inspeelpass onderscheppen. De Boliviaan legde de bal perfect breed op Holzhauser en Rapha kon makkelijk binnenleggen: 0-3.

In het absolute slot van de wedstrijd gaf Ramiro Vaca zijn invalbeurt nog wat extra cachet. Na een geweldige actie van de goed ingevallen Sebaoui legde de middenvelder de 0-4-eindstand op het bord.

TOESCHOUWERS: 3.500
SCHEIDSRECHTER: Vermeiren
DOELPUNTEN: 2’ Noubissi, ’60 Caicedo, ’77 Holzhauser, ’90 Vaca
Francs Borains: Vandermeulen, Chaabi, Pejcic (’77 Renquin), Lai (’56 Durieux), Tall (’67 Lavenant), Crolet, Allouache, Abderrahmane, Niankou, Lauwrenses, Habbas.
BEERSCHOT: Vanhamel, Bourdin, Radic, Van den Bergh (’80 Halaimia), Konstantopoulos, Dom, Caicedo (’69 Vaca), Coulibaly (’64 Pietermaat), Holzhauser, Noubissi (’80 Sebaoui), Shankland (’45 Krekovic)
GELE KAARTEN: Caicedo, Konstantopoulos, Van den Bergh, Halaimia