CLUB NIEUWS, GESCHIEDENIS

Beerschot en de Olympische Spelen. Het boek.

“Beerschot en de Olympische Spelen van 1920”, dat is de naam van het gloednieuwe Beerschotboek dat begin december van de persen rolt en waarin onze huisjournalist Danny Geerts de links tussen de Olympische Spelen en onze club ontrafelt.

Het is exact honderd jaar geleden dat de Olympische Spelen voor de eerste en voorlopig enige keer plaats vonden in België. In Antwerpen. In het Beerschotstadion. De organisatie werd een verhaal van vallen en opstaan. Van succes en falen. Van grootheidswaanzin en realisme. En van sportieve triomfen, niet in het minst van de Belgische voetbalploeg en enkele Beerschot-atleten.

In zijn boek vertelt Danny Geerts over de belangrijke plaats die Beerschot, onder meer door de tomeloze inzet van onder meer stichter Alfred Grisar, voorzitter Paul Havenith en bestuurslid Charles Cnoops, in dat Olympische verhaal opeiste. Hij eert de Beerschotters van de pionierstijd en plaatst tegelijk kritische kanttekeningen bij hun vaak waanzinnige ideeën en wereldvreemde beslissingen.

Die Olympische Spelen van 1920 zijn een mijlpaal in onze clubgeschiedenis. Het boek beschrijft dat uitvoerig en fleurt het op met een resem originele en exclusieve foto’s waarin het Olympisch Stadion centraal staat… en waarin ook de sportieve hoogtepunten aan bod komen.

Net als bij het boek “Carnaval op ’t Kiel” krijgen onze supporters de mogelijkheid hun naam in het nieuwe boek te plaatsen en op die manier hun exemplaar te reserveren.

Dat kan tot en met 13 november. Stuur een mailtje met daarin de naam of namen die u in het boek wil zien verschijnen naar danny.geerts@beerschot.be

Zo wordt ook u deelgenoot van de Olympische Spelen van den Beerschot.