CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot huurt Mauricio Lemos van Fenerbahçe

Beerschot huurt verdediger Mauricio Lemos van Turkse eersteklasser Fenerbahçe tot het einde van het seizoen. De vijfentwintigjarige Uruguayaanse centrale verdediger speelde al in La Liga, de Serie A, de Turkse Süper Lig en komt nu dus naar de Jupiler Pro League.

Lemos begon zijn carrière in eigen land bij Defensor. Als negentienjarige maakte hij de overstap naar het Russische Roebin Kazan. Hij werd door Kazan uitgeleend aan het Spaanse UD Las Palmas. Daar speelde hij 49 wedstrijden in de Spaanse eerste klasse en 26 in de ‘segunda division’. In januari 2018 verkaste hij naar het Italiaanse Sassuolo. Begin vorig seizoen trok hij richting Turkije waar hij met Fenerbahçe derde werd na Basiktas en Galatasaray.

Kortom een bom ervaring brengt de 25-jarige centrale verdediger mee. “Hij zal in het hart van de verdediging ervaring, kracht en kwaliteit brengen”, duidt technisch manager Sander Van Praet. “Mauricio heeft al in twee topcompetities gevoetbald. Hij is ook onmiddelijk inzetbaar en zal zo meteen een versterking zijn.”