CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot huurt Moisés Caicedo van Brighton & Hove Albion

Beerschot huurt middenvelder Moises Caicedo van premier leagueclub Brighton & Hove Albion. De negentienjarige Ecuadoriaan wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend. De centrale defensieve middenvelder speelde deze zomer vijf interlands voor Ecuador op de Copa América en kwam één keer in actie voor Brighton in de Carabao cup.

Caicedo ruilde tijdens de vorige wintermercato Independiente in Ecuador in voor de Engelse premier leagueclub. Hoewel hij ook werd gelinkt aan Manchester United en Newcastle koos hij uiteindelijk toch voor de Seagulls.

Nu kiest hij ook bewust voor Beerschot weet technisch manager Sander Van Praet. “Dit is voor Moises een goede stap in zijn carrière om zich verder te ontwikkelen. Hij kan bij Beerschot ervaring opdoen als controlerende middenvelder. Caicedo is een intelligente speler met goede passing en een goed schot.”

Momenteel is Caicedo nog in Equador tijdens de interlandbreak waar hij drie wedstrijden zal afwerken met de nationale ploeg tegen Paraguay, Chili en Uruguay. Na de interlandbreak sluit Caicedo aan bij de groepstrainingen.