A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

'Beerschot is klaar voor de eindsprint'

Beerschot maakt zich op voor de eindsprint in de tweede periode, en dat is vrijdag een verplaatsing naar Lokeren en drie dagen later een verre trip naar Virton. Vier op zes betekent dat onze Mannekes de periodetitel pakken… en zich kwalificeren voor de promotiefinales tegen OH Leuven. Maar zo gemakkelijk gaat dat allemaal niet in 1B, want tussen de trainingen door hield iedereen op het Kiel ogen en oren open welke geluiden er uit het bondsgebouw in Brussel kwamen, wat het BAS te vertellen had en hoe de situatie in Lokeren zou evolueren.  Geen sinecure om de focus louter op het sportieve te houden. Of wel? We vroegen het aan Ryan Sanusi.

“Het is inderdaad allemaal heel verwarrend. De ene keer hoor je dat Lokeren vrijdag niet zou willen spelen, vijf minuten later het tegenovergestelde”, lacht onze box-to-box-speler. “Maar als speler wil je natuurlijk voetballen en de zaak op het veld afmaken. Wij als spelersgroep zijn er alleszins gewoon van uitgegaan dat alles blijft zoals het op papier staat: twee matchen dus nog. Momenteel stomen we ons klaar voor die uitmatch naar Daknam, zaterdag een beetje rust en een hersteltraining, dan in de loop van zondag richting Luxemburg met de spelersbus voor een korte afzondering...  en de dag daarop – op maandagavond  - hopelijk de kers op de taart zetten. In zoverre dat we vrijdag nog geen zekerheid zouden hebben. Als voorbereiding op de apotheose kan dat tellen, dat is waar.”

De sfeer zit er weer in bij Beerschot na die twee thuisoverwinningen op rij, neem ik aan.

“Dat is niet meer dan logisch hé. Vooral het feit dat we vorige zondagnamiddag tegen Lommel een 0-1-achterstand toch nog in een overwinning konden omzetten, heeft voor een extra boost gezorgd. Samen met het feit dat we voor het eerst dit seizoen twee keer na mekaar wisten te winnen. Daarbovenop vond Marius Noubissi zijn scoringsvermogen terug. Allemaal op het juiste moment. Ja, iedereen ligt er op gebrand om die tweede periode nu in stijl af te ronden. Met twee overwinningen, zodat we voor het derde seizoen op rij de promotiefinales halen.”

'Iedereen ligt erop gebrand die tweede periode in stijl af te ronden.'

Jij hebt ook weer het goede ritme te pakken…

“Eindelijk zou ik zeggen, want ik werd dit seizoen twee keer geconfronteerd met blessures die me toch een aantal weken op non-actief hebben gezet. Hopelijk blijf ik ook in deze beslissende fase van het seizoen fit (klopt af op de houten tafel), zodat we onze sportieve ambities kunnen waarmaken. Voor mij zou een promotie extra speciaal zijn. Ik ben een jeugdspeler van Beerschot en het is altijd mijn droom geweest om met ‘mijn’ club op het hoogste niveau te kunnen voetballen. Bovendien kan ik mijn steentje bijdragen vanop mijn favoriete positie in het elftal. Dat maakt het allemaal een beetje makkelijker.“

Heb jij in de loop van de voorbije maanden af en toe ook getwijfeld dat het dit seizoen niet zou lukken.

“Oh ja, zoals iedereen bij Beerschot zeker?! De kwaliteit in de spelersgroep is aanwezig, alleen hebben we dat als team al te vaak niet getoond of bewezen. Zeker in de eerste periode legden we een aantal onvoldoende prestaties op de mat, en dat ging ten koste van het vertrouwen. En zorgde voor veel te veel domme verliespunten. Als topsporter verwacht iedereen van ons week na week topprestaties. Maar zo evident is dat niet altijd. Iedere speler heeft wel eens een mindere periode,  een inzinking of een off-day. Maar sinds de trainerswissel Vreven-Losada en een zeer belangrijk groepsgesprek heeft iedereen dat stapje extra gezet, werd het spelsysteem aangepast, beter naar onze mogelijkheden. Verder werd de communicatie op punt gesteld en is iedereen ook wat assertiever geworden. Zoals in Nederland, waar mondigheid  de normaalste zaak van de wereld is. En waar er regelmatig wordt gescholden of kritiek wordt geleverd. Bij Beerschot hebben we op dat vlak nu de perfecte balans gevonden. Hernan Losada probeerde de druk weg te houden, was altijd duidelijk in zijn opdrachten en gunde iedereen de tijd om beter te worden of terug te keren. Kijk wat er vorige zondag met Marius Noubissi gebeurde. Het heeft heel lang geduurd vooraleer hij zijn vormpeil en zijn scoringsbenen terug vond. Zondag trapte hij er dan ineens twee binnen en viel er een enorme last van zijn schouders. Het zou mooi zijn moest uitgerekend hij nu ook in de twee resterende wedstrijden een beslissende factor zijn. En daarna – als het effe kan -  ook nog in de promotiefinales.”

Kan ik je verleiden tot een pronostiek voor het resterende competitieprogramma?

“Nee, we hebben als groep afgesproken om hierover geen boude afspraken te doen. Maar wees er van overtuigd: Beerschot is klaar voor de definitieve eindsprint. Twee keer winnen en op die manier de tweede periodetitel pakken, dat is de enige opdracht nu. En als dat lukt zien we wel verder…”

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees