CLUB NIEUWS

Beerschot neemt afscheid van Hugo Fret

IN MEMORIAM HUGO FRET

Vandaag is Hugo Fret overleden. ‘Meester Hugo’ was een man met een groot Beerschothart, jarenlang een gewaardeerd en door iedereen gerespecteerd leraar lager onderwijs op de Neerlandschool in Wilrijk; een taak die hij combineerde met journalistiek werk voor Gazet van Antwerpen. Gedurende meer dan 35 jaar was hij voor De Frut de vaste clubwatcher van Beerschot. Hij volgde het grillige parcours van onze Mannekes in binnen- en buitenland, zocht en vond bij zijn verslaggeving steeds de juiste woorden en maakte er een erezaak van om zelfs tijdens de sportief moeilijkste periodes zijn artikels een positieve insteek te geven. Op het Kiel, in het Olympisch Stadion, was hij dan ook een graag geziene gast…

Hugo was een even charmante als charismatische kerel, stond positief in het leven en had een fijn gevoel voor humor. Een ‘crême van ne gast’, een trouwe, gevoelige vriend die in alle omstandigheden voor je klaar stond.  En die zijn liefde voor den Beerschot graag en gretig met iedereen deelde.
Een kleine twee jaar geleden werd hij geconfronteerd met een slepende ziekte en startte een gevecht dat hij meer dan moedig streed maar nooit kon winnen. Dat wist hij en toch bleef hij die heerlijke levenslust en dat kenmerkende optimisme uitstralen. “Ge kunt niet geloven hoe blij ik ben dat ik die opmars van onzen Beerschot, die promotie naar 1A en deze onwaarschijnlijke seizoenstart nog vanop de eerste rij heb mogen meemaken”, liet hij zich onlangs in een emotionele bui ontvallen.
De laatste weken verslechterde zijn toestand zienderogen, werd hij in het ziekenhuis opgenomen, en daar is hij daarstraks rustig en pijnloos ingeslapen.

De ganse Beerschotfamilie rouwt mee met zijn echtgenote Monique, kinderen Ann en Gert, en kleinkinderen – “mijn oogappels” – Jasper en Elise. Alsook met zijn vele vrienden. Veel sterkte aan iedereen bij dit afscheid. We koesteren met z’n allen de vele warme, plezante en paars-witte herinneringen die we met ons ‘Fretje’ hadden. Vaarwel beste (Beerschot)vriend!
Hugo Fret is 70 jaar geworden.

Tekst: Danny Geerts
Foto: Jan Mees