A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Beerschot onderuit bij Cercle Brugge

Cercle Brugge – Beerschot 2-0

Beerschot verliest met 2-0 op het veld van Cercle Brugge. Een frustrerende, natte namiddag voor onze Mannekes in Brugge. Cercle drukte Beerschot diep op eigen helft terug en maakte al in de eerste helft het verschil met twee doelpunten. Dat onze Mannekes na een halfuur met tien verder moesten door een rode kaart voor Noubissi, maakte het er allemaal nog wat minder makkelijk op.

Cercle Brugge zette vanaf minuut één druk in hun gekende stijl. Na een kwartier waren beide ploegen voorzichtig aan het venster komen piepen, Beerschot kwam het dichtste bij met een kopbal van Joren Dom die een aantal meter naast ging en een voorzichtig schot van Ryan Sanusi. Daarna was het eenrichtingsvoetbal richting het doel van onze Mannekes.

Eerst ging Vanhamel goed plat op een schot van Deman, Denkey schoot de rebound onbesuisd over. Niet veel later was het Hotic die onze doelman tot een redding dwong, ook dit deed Vanhamel met verve. Net voor het halfuur werd het veldoverwicht van ‘de vereniging’ omgezet in een doelpunt. Denkey kopte een hoekschop van Hotic tegen de touwen: 1-0.

De eerste van twee bittere minuten. Noubissi ging op de voet staan van Popovic en kreeg een rode kaart onder de neus geduwd van scheidsrechter Put. Beerschot moest met tien man verder. Even leek het erop dat Beerschot langszij kon komen met een vrije trap van Holzhauser. Die trapte vanuit een scherpe hoek rechtstreeks op doel, maar te centraal om Didillon te verrassen.

Vijf minuten voor de rust leek het boeken toe. Een voorzet van Hotic dwarrelde tegen de paal, Denkey schoof zijn tweede van de dag binnen. Na ingrijpen van VAR Vandamme werd het echter duidelijk dat Denkey buitenspel stond. Uitstel van executie, want Matondo maakt er in de toegevoegde tijd toch nog 2-0 van. Boeken toe en de match was gespeeld na de eerste helft.

De tweede helft bracht meer van hetzelfde. Eenrichtingsvoetbal naar de Kielse kooi. Maar zowel bij Cercle Brugge als bij Beerschot ontbrak er een angel in de acties. Op het uur hield een ongelooflijke reflex van Vanhamel Cerclespeler Deman nog van de 3-0. Net voor het einde moest Vanhamel opnieuw ingrijpen, met een voetvoeg. Voor de rest was het vooral aftellen tot de wedstrijd gedaan was.

TOESCHOUWERS: 3.000