CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot stelt nieuwe coaches voor

Beerschot stelt vier nieuwe coaches voor: Javier Torrente wordt de nieuwe hoofdcoach op ‘t Kiel. De 52-jarige Argentijn tekent een contract tot het einde van het seizoen. Hij wordt bijgestaan door assistenten Greg Vanderidt, Frank Magerman en video analist Diego Torrente. “Zij zullen samen een hecht team vormen om Beerschot passie, grinta en ervaring bij te brengen.”

Javier Torrente was jarenlang de vaste T2 van Marcelo Bielsa, waar hij als assistent met Bielsa samenwerkte bij de nationale ploeg van Argentinië. Als hoofdtrainer heeft hij ervaring bij onder andere het Argentijnse Newell's Old Boys, de ex-club van Messi en Bielsa. In totaal heeft hij meer dan twintig jaar ervaring als hoofdcoach en assistent van Bielsa zowel in Zuid-Amerika als in Europa.

Javier Torrente wordt bijgestaan door drie extra assistenten. Greg Vanderidt passeert voor de eerste keer op ‘t kiel en wordt toegevoegd aan de staf. Frank Magerman, die al eens actief was als speler en jeugdtrainer bij Beerschot wordt eveneens aan de staf toegevoegd. Javier Torrente neemt zijn broer Diego mee als videoanalist die jarenlang ervaring heeft als vaste videoanalist van Marcelo Bielsa en de Argentijnse nationale ploeg. Zij zullen samen met Head of performance Pieter Jacobs, keeperstrainer Patrick Nys en videoanalist Gregory De Grauwe de nieuwe staf vormen.

“Javier en Diego Torrente staan bekend om hun professionaliteit en gedrevenheid”, vertelt technisch manager Sander Van Praet. “Die kunnen zij koppelen aan hun ervaring op het allerhoogste niveau in topcompetities. We kiezen ervoor om hen samen te brengen met twee doorwinterde Belgische assistenten die de competitie en de club door en door kennen. De vier nieuwe gezichten moeten samen met Pieter Jacobs, Patrick Nys en Gregory de Grauwe passie, grinta en ervaring bijbrengen.”
 

Greg Vanderidt

Assistent Greg Vanderidt maakt de overstap van Rupel Boom naar Beerschot. Hij was sinds 2018 hoofdcoach bij de steenbakkers en zal nu een sterk team vormen met Javier Torrente en de andere assistenten. “Greg is gepassioneerd en bezeten door voetbal”, weet algemeen directeur Frédéric Van den Steen. “Hij is een echte people manager die zich aan alle situaties weet aan te passen en daarenboven is hij polyglot. Hij spreekt onder andere vlot Nederlands, Frans, Engels en Spaans.”

“Deze meertaligheid zal een enorme troef zijn in onze spelerskern en in de dagelijkse werking. Hij is bovendien de ideale man om onze jonge talenten te helpen ontwikkelen gelet op zijn ervaring met jonge spelers”, vindt Van den Steen.

Frank Magerman

Frank Magerman vervoegt het team als vaste assistent. Magerman sloot zijn actieve carrière als voetballer af op het Kiel in 2014. Hij was prominent aanwezig bij de doorstart van Beerschot-Wilrijk in 2013. Hij werd daarna trainer bij de jeugdacademie van Beerschot. “Ik weet nog goed dat ik met hem als coach mijn eerste wedstrijden speelde na die zware kruisbandblessure”, vertelt middenvelder Tom Pietermaat. “Hij is dus iemand die het huis door en door kent."

“Ik wou Frank vorig jaar al overtuigen om de staf te vervoegen.”

“Vorig jaar is Frank ook ingesprongen toen we met een aantal covid-besmettingen zaten bij de technische staf. Ik heb toen geprobeerd om hem te overtuigen om fulltime bij de staf te komen omdat we zo iemand als hij zeker konden gebruiken. Ik ben nu dus heel blij dat hij toch die stap zet”, vertelt onze centrale middenvelder.

Diego Torrente

Diego Torrente vervoegt zijn broer Javier bij Beerschot. Ook hij heeft heel wat ervaring op het allerhoogste niveau als video analist. “Hij was de vaste video analist van Marcelo Bielsa bij de Nationale ploeg van Argentinië”, duidt technisch manager Sander Van Praet.

“Als video analist zal hij zich mee over het tactische plaatje buigen. Hij zal daarin nauw samenwerken met de huidige video analist Gregory De Grauwe. Samen kunnen ze die video analyse naar een nog hoger niveau tillen.”

Voorzitter Francis Vrancken heeft vertrouwen in het nieuwe team. “Met deze mix van ervaring, passie, grinta en enthousiasme willen we het tij keren”, vertelt de voorzitter. “Voor zij die daar nog aan twijfelen: wij geven nooit op en we zullen blijven vechten.”

Jupiler Pro League

1 Club Brugge 76 pts
2 R. Antwerp F.C. 60 pts
3 RSC Anderlecht 58 pts
4 KRC Genk 56 pts
5 KV Oostende 53 pts

XIII teamwear

ontdek onze webshop