A-KERN NIEUWS

Beerschot strikt Ghanese middenvelder Abraham Okyere

Middenvelder Abraham Okyere (18) is de nieuwste aanwinst van Beerschot. De talentvolle Ghanees komt over van Inter Allies (Ghana) en werd vorig seizoen uitgeleend aan Al Hilal United (Verenigde Arabische Emiraten). Daar werd hij verkozen tot het team van het jaar na een sterk seizoen. De Ghanese jeugdinternational (U20) tekende een contract voor 2 seizoenen met 2 seizoenen optie op het Kiel. “Abraham is een echte box-to-box-speler met een groot loopvermogen.”

Okyere begon zijn voetbalcarrière bij Inter Allies in Ghana. Daar doorliep hij de jeugdreeksen en maakte hij zijn debuut in het eerste elftal op 16-jarige leeftijd in de Ghanese Premier League. Inter Allies ontwikkelde reeds verschillende spelers voor de Ghanese nationale ploeg. Onder andere Joseph Aidoo (ex-Genk en nu Celta De Vigo) en Daniel Amartey (Leicester City) werden door Inter Allies opgeleid. Vorig seizoen verkaste Okyere op uitleenbasis naar Al Hilal United waar hij alle wedstrijden speelde.

Beerschot neemt de Ghanees nu rechtstreeks over van Inter Allies. “Abraham is een speler die centraal op het middenveld uit de voeten kan”, duidt technisch manager Sander Van Praet de transfer van de Ghanese youngster. “Hij heeft een groot loopvermogen en is een echte box-to-box-middenvelder.”

"Ons technisch department heeft dit jaar hard gewerkt om deze talenten te scouten”, vertelt voorzitter Francis Vrancken. “We zijn dan ook fier dat we Okyere aan ons hebben kunnen binden ondanks concurrentie van andere clubs."

Ook voorzitter Rabeh El-Eter van Inter Allies is fier op een nieuwe transfer van een van zijn spelers naar Europa. “Okyere is een voorbeeld voor onze jonge spelers. Hij is gepassioneerd door voetbal, zeer gedisciplineerd en een echte winnaar. We zullen hem missen maar we zijn er zeker van dat hij zijn plaats in de beerschotfamilie snel zal vinden. We zijn ervan overtuigd dat hij zal slagen in Europa."