CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot trekt centrale verdediger Apostolos Konstantopoulos aan

Apostolos Konstantopoulos is de nieuwste aanwinst van Beerschot. De 18-jarige Griek komt over van het Griekse Panetolikos en tekent een contract tot medio 2024 met een optie voor een extra seizoen. “Apostolos is een centrale verdediger met veel flair en voetballende kwaliteiten die ook nog eens sterk in duel is.”

18 jaar is de Griekse centrale verdediger en toch liet hij al een sterke indruk na. “Ik ben heel trots dat we Apostolos hebben kunnen aantrekken”, vertelt technisch manager Sander Van Praet. “Er was immers heel wat interesse voor de talentvolle jeugdinternational. Enkele Griekse topclubs hadden hun oog laten vallen op ‘Tolis’.” 

En ook buiten Griekenland was er heel wat interesse. “Logisch ook”, vindt Van Praet. “Apostolos heeft eigenlijk alles: veel voetballende kwaliteiten, hij is sterk en snel. Daarbovenop heeft hij ook nog eens heel wat flair en charisma. We kunnen zo’n jongens overtuigen om naar Beerschot te komen met het traject dat we hen voorleggen. Dat hebben we met Stipé Radic en Ismaila Coulibaly ook gedaan. Hun successen zorgen ervoor dat jonge talenten zien dat ze hier kansen krijgen.”

Kortom, Konstantopoulos is een talentvolle speler met heel wat potentieel, maar ook al met eersteklasse-ervaring. Hij speelde dit seizoen bijna alle wedstrijden in de Griekse Super League bij Panetolikos en kwam ook al in twee interlands in actie bij de U21 van Griekenland, dat als 18-jarige. (lees verder onder de foto.)

Ook ondervoorzitter Walter Damen spreekt vol bewondering over de transfer van Konstantopoulos. “Opnieuw investeert Beerschot in jonge, maar bijzonder talentvolle spelers. We zijn als club fier dat jonge talenten voor Beerschot kiezen. Beerschot wil naar een kern toegroeien van jonge spelers aangevuld met spelers met veel ervaring. Beerschot heeft dan ook het geluk te kunnen terugvallen op een fantastische groep van ervaren spelers die de Beerschot waarden nauw aan het hart dragen. Dat laat toe aan de jonge spelers om verder te ontwikkelen. Op deze manier krijg je een onophoudelijke kruisbestuiving waar iedereen beter van wordt.”

“Als bestuurslid kan ik zo’n werkwijze alleen maar toejuichen en eraan toevoegen dat zoiets niet evident is”, zegt Damen. “Daarvoor is kapitaal nodig en daarom wil ik als ondervoorzitter ook onze investeerders bedanken voor de financiële inspanningen die zij leveren tijdens deze covid-periode. Zonder hen zouden we geen transfers van supertalenten zoals deze realiseren.