CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot trekt nieuwe assistent-trainer aan

Thomas Darazs wordt assistent-trainer bij Beerschot. De 44-jarige Oostenrijker tekent een contract tot 2024 met een optie voor een extra seizoen. Darazs maakt de overstap van de nationale jeugdploegen van de Oostenrijkse voetbalbond waar hij tot nu actief was als assistent.

Darazs was voor hij coach werd een aanvallende middenvelder. Hij speelde zijn hele carrière in Oostenrijk waaronder bij Austria Wien en Vienna FC. Hij stopte in 2012 met voetballen bij Ostbahn waar hij het laatste seizoen in zijn carrière speler-trainer was. Sindsdien was hij actief bij de academie van Admira Wacker. Daarna was hij hoofdcoach bij Oostenrijkse ploegen Wallern, Mannsdorf en Traiskirchen. Sinds 2020 was hij ook assistent bij de de U17 van de nationale ploeg van Oostenrijk.

“Ik ben heel erg blij dat we met Thomas een ervaren coach kunnen toevoegen aan onze staf”, vertelt hoofdcoach Andreas Wieland. “Ik werkte al samen met hem bij de Oostenrijkse voetbalbond en Thomas past perfect bij mijn voetbalvisie en die van Beerschot.”

“Ik ben klaar om me 100% te smijten”, vult Thomas Darazs aan. “Ik wil mezelf elke dag verbeteren net zoals deze club, daarom dat dit project mij aansprak. Ik ben ook blij om opnieuw te kunnen samenwerken met coach Wieland. We hebben niet enkel bij de Oostenrijkse voetbalbond samengewerkt maar ook nog samen gevoetbald in Oostenrijk. Ik kijk er naar uit om samen met hem en de rest van de technische staf op het veld te staan.”
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts