A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Beerschot - Waasland-Beveren: de reacties

Beerschot boekte zaterdag z’n tiende overwinning in 12 wedstrijden. “Deze gaan we weer niet vergeten. Op deze manier winnen, da’s het lekkerste wat er is.” Glunderde doelpuntenmaker Tarik Tissoudali na de fenomenale comeback.

Zaterdag om 16.30 uur hingen de bordjes tegen Waasland-Beveren op 0-2. Beerschot werd 2 keer koud gepakt, het ongeloof was groot. Maar opnieuw toonde dit team dat het nooit opgeeft. Of zoals Hernan Losada het na de match zou verwoorden: “Als je vanuit een verloren positie in 1B de titel pakt, waarom zou je dan geen 0-2 achterstand tegen Waasland-Beveren kunnen ophalen.”

En zo geschiedde. We schrijven minuut 96, 18.10 uur. Invaller Loris Brogno kopt het Kiel in extase. Meer dan verdiend na een hele dominante tweede helft. Het betekent voor Beerschot, als promovendus, de vijfde overwinning in 7 1A-wedstrijden. De eerste die euforisch op de rug van Brogno belandt, is Tarik Tissoudali. “Dit is niet normaal. Op die manier winnen is heerlijk. Als je na zo’n opdoffer de knop kan omschakelen en weer gewoon dominant gaat voetballen en doelpunten maken, dan zie je opnieuw dat wij als team heel sterk zijn.”

Het was Tissoudali zelf die op het einde van de eerste helft de aansluitingstreffer maakte. “We zijn altijd vol voor de overwinning blijven gaan. -Als zij 2 goals in 5 minuten kunnen maken, kunnen wij dat ook- was het overheersende gevoel in de kleedkamer tijdens de rust.”

En zo vertikt Beerschot het van die paarse wolk te komen. Losada en de zijnen wonnen 10 van de laatste 12 wedstrijden. Tissoudali is in die reeks goed voor 5 goals en 4 assists. Toch is ook hij geen onbetwist basisspeler en moest hij de week tevoren, tegen Charleroi, nog van de bank komen. “Dat bewijst gewoon dat we veel kwaliteit hebben en dat we het moeilijk maken voor de trainers. Zij hakken elke match knopen door en zetten de ploeg op die volgens hen het best gewapend is om het de tegenstander moeilijk te maken. Als speler moet je die keuze accepteren en doorgaan. Ik ben blij dat ik tegen Waasland-Beveren weer m’n bijdrage heb kunnen leveren.”

Na 7 speeldagen prijkt Beerschot op een gedeelde tweede plaats. Zondag trekken we naar de Ghelamco Arena.