A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Beerschot-Westerlo: reactie Losada

Op de persconferentie na Beerschot-Westerlo hadden de twee trainers dezelfde analyse klaar.
’Op basis van een sterke tweede helft was dit een verdiende overwinning van Beerschot.’

Zelden konden de trainers van Beerschot en Westerlo elkaar zo goed vinden als vrijdagavond. Ook Bob Peeters zag Beerschot verdiend winnen. “Beerschot speelde in de tweede helft met veel druk en power, en daarop hadden wij geen antwoord.”

Hernan Losada kon enkel instemmen. “Wij namen die tweede helft vanaf minuut 1 in handen met veel druk en wil naar voren. Ik ben tevreden met deze wedstrijd en de verdiende overwinning.”

Het was de ingevallen Brogno die voor de verlossende goal zorgde. “De wissel van Brogno voor Frans was een kantelmoment. Dom schoof naar achteren en we gingen nog meer op zoek naar de overwinning. We moesten winnen vandaag en gingen goed met die druk om. Bovendien bleven we ook na de voorsprong hoog staan.”

Beerschot pakt niet alleen een deugddoende en verdiende overwinning, het bevestigde ook z’n sterk verdedigend blok met een nieuwe clean sheet. “Ook dat maakt me blij. Westerlo had maar 1 grote kans en die hebben we zelf aangeboden. Op dat vlak zit het echt goed maar we blijven het moeilijk hebben om doelpunten te maken. Mogelijk blijft dat zo de rest van het seizoen. Dan moeten we maar alles winnen met 1-0…” Beerschot slikte nog maar 6 tegendoelpunten in de tweede periode, niemand doet beter.

Hernan Losada had ook terecht complimenten voor het Nederlandse scheidsrechterstrio onder leiding van Hensgens. “Hij heeft goed en rustig gefloten. Dit was een goede arbitrage. Meer van dat.”

Met de driepunter springt Beerschot over Westerlo en is het, tenminste voorlopig, weer leider.