CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

BEERSCHOT WINT DE TROFEE "MEMORIAL MARC STEENACKERS" NA STRAFSCHOPPEN

BEERSCHOT - FC EINDHOVEN  2 - 2 (strafschoppen 4-2)

Dankzij een ijzersterke tweede helft, veel Sturm und Drang en een schitterende apotheose mag Beerschot de Trofee Memorial Marc Sreenackers in zijn trofeeënkast zetten. Halfweg zag het er nochtans niet goed uit. Toen leidde eerstedivisionist FC Eindhoven - met Brian De Keersmaecker in een centrale en bepalende rol op het middenveld - met 0-2. Verdiend. Na de rust voetbalde Beerschot veel frisser van de lever, bleef aandringen, zette in de slotfase die achterstand recht met doelpunten van Vaca en Sebaoui... om tenslotte ook nog de penalty-shootout te winnen. Een perfect einde van onze Fandag.

Beerschot startte met veel druk naar voren, maar geraakte combinerend niet door de Eindhovense defensie die stevig stond en bovendien goed uitvoetbalde. Een schot van een gretige Koshi was de enige dreiging in het eerste kwartier. Dan waren de bezoekers - die het balletje vlot door de rangen lieten circuleren - efficiënter. Zo kopte een vrijstaande Amevor na een mooie aanvalsactie netjes laag binnen.

Onze Mannekes herpakten zich onmiddellijk, ontwikkelden meer druk, maar hadden een stilstaande fase nodig om écht gevaarlijk te worden. Een mooi gekrulde vrjischop van Vaca belandde tegen de paal, waarna de wedstrijd even dreigde te ontsporen... met drie gele kaarten in evenveel minuten. FC Eindhoven profiteerde van die akkefietjes en een moment van onoplettendheid in de Kielse verdediging, zodat Bannis randje zestien fraai en raak uithaalde. 0-2 bij de rust.

Coach Andreas Wieland gooide halfweg vijf nieuwe krachten in de strijd - en na een uur nog een zesde. Het leverde meer balbezit op, maar uiteindelijk slechts een half handjevol kansen. Sebaoui rolde de rechterflank op, zette laag voor maar Vaca kwam een schoentip te kort om af te ronden. En captain Sanusi zag een harde knal nipt over doel vliegen. De overige Beerschot-aanvallen werden al te vaak gefnuikt door een overijverige en niet steeds consequent fluitende scheids.

Toch zette Beerschot die scheve situatie nog recht. In de laatste zeven minuten. Op basis van wilskracht en kwaliteit. De verdiende aansluitingstreffer kwam van de voet van Vaca, wiens vrijschop nu wel laag in doel werd geborsteld. Drie minuten later knalde Sebaoui de gelijkmaker binnen van op de penaltystip. Penalty's dus als leuk dessert.

En daarin toonden onze Mannekes zich de sterksten: Sanusi, Vaca, Sebaoui en Van den Bergh trapten raak. Vanhamel stopte het schot van De Keersmaecker, terwijl de Eindhovenaren hun vierde strafschop tegen de deklat kegelden. De eerste beker is binnen!

TOESCHOUWERS: 2.000
DOELPUNTEN: 14' Amevor 0-1, 43' Bannis 0-2, 83' Vaca 1-2, 86' Sebaoui 2-2 (strafschop)
BEERSCHOT: Vanhamel, Van den Bergh, Matthys, Konstantopoulos (46' Quirynen), Weymans (46' Meisl), Koshi (62' Rigo), Vaca, Sanusi, Cloots (46' Nzita), La Morte (46' Sebaoui), Verlinden (46' Baeten)
FC EINDHOVEN: Bertrams, Amevor, Peijnenburg, Dahlhaus, Van Doorm, Bannis, De Keersmaecker, Rottier, Rego, Seedorf, Sanoh
GELE KAARTEN: Weymans, Van den Bergh, Bannis, Amevor