CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot wint oefenmatch op het Lisp: 2-3

Beerschot ging vrijdagochtend op bezoek bij Lierse Kempenzonen. Onze Mannekes wonnen de oefenwedstrijd op het Lisp met 2-3. Shankland, Noubissi en Coulibaly stonden aan het kanon voor onze Beren.

Na vijf minuten was het al een eerste keer bingo voor Beerschot. Shankland werkte fraai overhoeks af: 0-1. In de loop van de eerste helft kwam Lierse beter in de partij en dat werd beloond met een doelpunt. Alex Maes, ons allen nog bekend van zijn passage op het Kiel, scoorde op een vrijschop. De bal week af in de muur en Biebauw was kansloos. Rusten met 1-1 dus.

In de tweede helft bracht coach Javier Torrente Musa Suzuki, Marius Noubissi en Leon Krekovic tussen de lijnen. Dat drietal zorgde voor het belangrijkste doelgevaar na de pauze. Na drie minuten kon Suzuki doorstomen op de linkerflank. Hij legde de bal perfect in de loop van Noubissi die aan de tweede paal kon afwerken: 1-2.

Voorbij het uur verdubbelde Beerschot z'n voorsprong. Krekovic haalde de achterlijn en legde goed terug op de geïnfiltreerde Ismaila Coulibaly. De Malinees miste niet en maakte er 1-3 van. Tien minuten voor tijd kon Lierse Kempenzonen milderen. Stallone Limbombe trapte de bal fraai in de winkelhaak en legde zo de 2-3-eindstand vast.

Kwamen in actie voor Beerschot: Biebauw, Radic, Frans, Bourdin, Van den Bergh, Halaimia, Pietermaat, Coulibaly, Holzhauser, Shankland, Soumaré, Krekovic, Konstantopoulos, Walicki, Noubissi, Suzuki, Seriki en De Smet.