CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

CAMPOAMOR 2022: DAG 6

De laatste stagedag van onze Mannekes zit erop. De stage in Spanje werd afgesloten met een stevige oefenwedstrijd tegen FC St. Pauli, een Duitse tweedeklasser die momenteel aan kop staat in de 2e Bundesliga.

Onze Beren moesten vroeg op en reden vanuit Campoamor met de bus naar Benidorm waar de stage van St. Pauli doorging. In totaal speelden onze Beren 4x30 minuten tegen de Duitse tweedeklasser. Al is het misschien logischer om van twee verschillende wedstrijden te spreken, aangezien er twee volledig andere ploegen op het veld stonden in beide helften.

In de eerste zestig minuten hielden onze Mannekes goed stand tegen de stevige Duitsers. Het balbezit en ook de kansen waren perfect in evenwicht. Beide ploegen waren enkel gevaarlijk op een handvolle stilstaande fases. Tot de slotminuut van de eerste helft. Patrick Walicky stoomde door op de rechterkant, waar hij na vijftig minuten Joren Dom was komen vervangen, en trapte nipt voorlangs, de grootste kans van de wedstrijd tot dan toe.

Na de pauze stuurde coach Javier Torrente negen andere namen het veld op. Enkel Walicky (die er maar net op stond) en Felipe Avenatti bleven staan. Ook bij St. Pauli kwamen er elf nieuwe spelers tussen de lijnen. Het veldoverwicht kantelde in het voordeel van de Duitsers met een 2-0 overwinning tot gevolg voor de ploeg uit Hamburg.

Hoewel de eindscore weinig representatief was voor de match, leverde deze tweede helft nog een extra opdoffer op. Middenvelder Dante Rigo liep in een stevig duel een kneuzing aan de ribben op. Verder onderzoek in België moet uitwijzen hoe zwaar die blessure is.