CLUB NIEUWS, COMMUNITY NIEUWS

De vrienden van Younited Beerschot en Antwerp Streetboys

Ook de spelers van Younited Beerschot en Antwerp Streetboys kijken uit naar de Antwerpse derby. “Maar wat er ook gebeurt, wij zullen elkaar altijd blijven helpen. Onze vriendschap overstijgt de derbyrivaliteit.”

Bij Younited Beerschot en Antwerp Streetboys spelen volwassenen voor wie het, door omstandigheden, niet vanzelfsprekend is aan te sluiten bij een klassieke sportclub. Dikwijls hebben de spelers een achtergrond en een problematiek waardoor het voor hen niet altijd eenvoudig is mee te draaien in onze complexe maatschappij. Bij de twee voetbalploegen krijgen ze gratis voetbaltraining en kledij. Daarnaast deden ze de laatste maanden ook bowling, fietstochten en andere uitstappen. “Onze trainingen zijn meestal afzonderlijk, maar veel van die uitstappen doen we  samen met de spelers van Younited Beerschot. Ik heb daar geen enkel probleem. Integendeel, wij zijn een groep vrienden.” Vertelt Noureddine Kadiri van de Antwerp Streetboys. “Ook al supporter ik voor Antwerp en hoop ik dat Antwerp zondag wint, voor mij is het belangrijkste dat wij door dit project activiteiten doen en mensen leren kennen. Het maakt mij niet uit voor wie je dan supportert.”

Beerschot nodigde Noureddine, samen met enkele spelers van Younited Beerschot, deze week uit in het Olympisch Stadion. Younited Beerschot traint elke week in de Hobokense indoor voetbalhal Garrincha. “Ik heb wel wat problemen gehad in m’n leven en heb in crisisopvang gezeten.” Steekt Guido de Ridder van wal, zonder meer te willen uitweiden over z’n verleden. “En ik durf gerust te stellen dat ik mede door Antwerp Streetboys en Younited Beerschot m’n leven weer heb kunnen opbouwen. Het is meer dan voetballen. Bij onze trainer en onze coördinator kunnen wij ook terecht met onze problemen. Zij luisteren naar ons en helpen indien mogelijk. Ook nu, in deze Covid-tijden, zorgt Younited Beerschot voor afleiding en aangepaste activiteiten. Onze trainer, Mo, heeft trouwens een positieve test afgelegd en is ziek. we wensen hem veel beterschap.”

Guido is de man van Patricia. Ook zij en haar broer Christophe behoren tot de 'harde' kern van Younited Beerschot. Kregen ze eerder al een trainingsoutfit, hun ogen fonkelen als ze ook het nieuwste Beerschot wedstrijdshirt mogen aantrekken. Het zijn kleine zaken die de spelers van Younited Beerschot gelukkig maken. “Toen ik hoorde dat Beerschot ook een ploeg ging opstarten, heb ik geen seconde getwijfeld. Ik ben er altijd en overal bij.” Glundert Christophe. “Ik ben echt heel trots dat ik deel mag uitmaken van de Beerschotfamilie. Ook voor mij betekent dit project veel. Toen ik zonder ouders kwam te staan, ben ik even dakloos geweest. Intussen leef ik in een sociale woning en heb ik weer een leven. En Younited Beerschot is daar een belangrijk onderdeel van. Samen met de gasten van de Antwerp Streetboys gaan we ook naar tornooien. We hebben samen al in de spelersbus van Beerschot gezeten.”

Was Younited Beerschot een van de eerste sociale projecten die Beerschot, samen met de Stad Antwerpen, opstartte, intussen is onze club steeds actiever in de buurtwerking van het Kiel en zal het binnenkort nog meer mooie projecten opstarten om kansarmen te helpen en jongeren te stimuleren, met de Foundation ‘United by 13’.

En dan is er nog de derby.

Christophe: “Wij gaan winnen!”
Nouredinne: “Oep’t gemak ratje.”
Guido: “Hey hondje!”

Patricia lacht en weet dat dit vrienden onder elkaar zijn. “Dit hoort erbij. Dit is vriendschap.Ook dit is Antwerps voetbal. Ook dit is de derby.