A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

DE ZEGE VAN DE NIEUWE HOOP

BEERSCHOT - OUD-HEVERLEE LEUVEN  3 - 1 

Beerschot liet vanavond zijn derde competitieoverwinning inschrijven. Eén die deugd doet. Een superbelangrijke driepunter is het en de perfecte aanzet van het o zo belangrijke drieluik OHL-Seraing-Zulte Waregem waarin we terug enigszins de aansluiting met de andere laaggeplaatste teams willen bewerkstelligen. Noem het gerust de zege van de hoop. Onze Mannekes veegden een vroege achterstand weg met doelpunten van Lemos en Dom... en versierden daarna nog een handjevol doelkansen om de score verder uit te bouwen. Zowel het voetbal mocht gezien worden alsook de wilskracht en de winnaarsmentaliteit. Niks dan positieve vaststellingen. Jan Van den Bergh zorgde in de slotminuut voor de bevrijdende derde treffer. Op aangeven van Rapha Holzhauser. Prima wissels van onze coach.

Beerschot, zonder Van den Bergh en Holzhauser maar met de volledig herstelde Sanusi in een centrale rol op het middenveld, startte aarzelend - zeg maar zwak - en had geluk toen na amper vier minuten een poging van Allemeersch op de deklat belandde. Weer vier minuten later was het echter wél raak: een zwabberbal van Schrijvers vloog netjes onder de deklat binnen. Tegendoelpunt nummer 47 was een feit en het Kielse strijdplan kon meteen de vuilbak in. Zo leek het toch...

Verkeerd gedacht. De reactie van onze Mannekes was fel met een goed aansturende Sanusi en Avenatti als aanspeelpunt. Vaca waagde zijn kans randje grote rechthoek maar Runarsson ging goed plat. Het was de voorbode van een sterk kwartier waarin Beerschot de achterstand in een voorsprong omzette. Eerst krulde Lemos een vrijschop over het Leuvense muurtje schitterend in de bovenhoek. Daarna dook Dom perfect op aan de tweede paal om een hoge voorzet van Bourdin binnen te koppen. Mooi, efficiënt en hoopgevend.

De tweede helft begon spectaculair met eerst Dewaest die de bal vergat binnen te lopen na een vrijschop met aan de overzijde daarna drie dotten van kansen voor Beerschot. Eerst Avenatti, dan Sanusi en vervolgens Suzuki zagen hun pogingen allemaal gestopt door een alerte Runarsson. Dichter bij de 3-1 konden we daar niet komen. 

De Leuvense doelman hield zijn ploeg ook twintig minuten voor tijd in de match met een wereldsave op een knal van de net ingebrachte Holzhauser, die op die manier een perfecte invalbeurt door de neus geboord zag. Wat een binnenkomer zou dat geweest zijn. Beerschot keek daarna de kat wat uit de boom, liet OHL het spel maken, kon op een goed georganiseerde verdediging rekenen met een alerte Biebauw en dreigde enkele keren gevaarlijk in de omschakeling. In de slotminuut nam Jan Van den Bergh alle twijfel weg met een fraaie kopbalgoal op aangeven van Holzhauser. De drie punten waren binnen!

 

TOESCHOUWERS: 0

SCHEIDSRECHTER: Van Damme

DOELPUNTEN: 8' Schrijvers 0-1, 24' Lemos 1-1, 38' Dom 2-1, 90' Van den Bergh 3-1

BEERSCHOT: Biebauw, Dom, Radic, Lemos, Bourdin, De Smet, Pietermaat, Sanusi, Vaca (71' Holzhauser), Avenatti (81' Van den Bergh), Suzuki (88' Noubissi)

OHL: Runarsson, Ngawa, Dewaest, Schrijvers, Mercier, Suleiman (82' Shengelia), De Norre, Keita (70' De Sart), Maertens (82'Gilis), Özkacar, Allemeersch (70'Rezaei)

GELE KAARTEN: Schrijvers, Avenatti, Maertens

RODE KAARTEN: geen

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees 

Jupiler Pro League

1 Club Brugge 76 pts
2 R. Antwerp F.C. 60 pts
3 RSC Anderlecht 58 pts
4 KRC Genk 56 pts
5 KV Oostende 53 pts

XIII teamwear

ontdek onze webshop