A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

"Dit is de beste club voor me."

Hij heeft nog maar 19 levensjaren op z’n teller staan, en hij staat nog maar 6 wedstrijden op het Kielse middenveld. Toch is heel België al overtuigd van de kwaliteiten van Ismaila Coulibaly. “Ik ben blij met de aandacht en de complimenten. Maar ik moet nog veel leren en dat kan ik nergens beter dan bij Beerschot.”

Beerschot geniet nog na van de verdiende overwinning tegen Anderlecht. Dit keer stonden niet alleen de ‘usual suspects’ Rapha en Tissoudali in the picture, ook de driehoek Pietermaat-Sanusi-Coulibaly werd bewierookt door iedereen die iets van voetbal kent. “Het klikt tussen ons.” Bevestigt Pietermaat. “We werken er ook hard voor en praten heel veel op training. In de rolverdeling geeft Losada ons veel verantwoordelijkheid en vrijheid. Voor hem is het belangrijk dat de 3 posities ingevuld zijn. De rest is aan ons. Maar een ding staat vast. Als je een van ons voorbij bent, staat de volgende je op te wachten. En kan je nummer twee afschudden, dan bots je op nummer drie. Door ons werk kunnen de aanvallers zich ook iets meer vrijheid veroorloven wat dan weer onze talrijke kansen en doelpunten voor een deel verklaart. En niet te vergeten…wij amuseren ons te pletter! Ook tijdens de match kijken we dikwijls naar elkaar met veelbetekende blikken en kan er al eens een grapje af.”

Ook Rapha, zondag goed voor z’n tiende doelpunt, beseft dat hij z’n superstats niet alleen te danken heeft aan z’n inzicht en z’n bij wijlen geniale baltoets. “De middenvelders naast en achter me zijn heel belangrijk. Maar niet alleen zij. We doen dit allemaal samen.”

Gaat het collectief voorop bij Beerschot, toch rolt er al enkele dagen een naam over de voetbaltongen in ons land. Ismaila Coulibaly maakte z’n derde goal en speelde alweer een berenmatch. Ook Tom Pietermaat moet je niet meer overtuigen van z’n talent. “Wat Isma doet op die leeftijd is uitzonderlijk. We zagen al op de eerste training dat het gene gewone is. Het is bovendien een fantastische en leergierige jongen.”

“Tom is een vriend. Hij heeft me van bij de eerste minuut opgevangen en geholpen. Dat apprecieer ik enorm want eigenlijk zijn we concurrenten. Maar zo’n zaken spelen niet in deze groep. Ik had me geen betere omgeving kunnen indenken om terecht te komen en de volgende stappen te zetten.” Klinkt Coulibaly oprecht dankbaar en gelukkig.

 

 

 

Wisten Pietermaat en co al langer dat Coulibaly een groot talent is, onze jonge Malinees had de match tegen Anderlecht nodig om ook bij de buitenwereld bekend te raken. Zowat voor elke verslaggever en analist was ‘Isma’ de uitblinker. De ene interviewaanvraag na de andere liep binnen.
“Uiteraard maakt dat me blij en trots. Maar ik blijf met m’n voeten op de grond. Ik besef dat ik nog veel kan verbeteren. Ik moet bijvoorbeeld nog krachtiger worden om meer duels te winnen. Daarom koos ik ook bewust voor 3 jaar Beerschot. Er was interesse van onder andere Galatasaray en Club Brugge maar deze club en dit project zijn op dit moment het beste voor me. Uiteraard droom ik van de Premier League. Maar op dit moment denk ik alleen aan Beerschot en aan de volgende match.”

Coulibaly vertelt z’n verhaal rustig en bescheiden, met maar een doel voor ogen: “Elke dag beter worden.” Ploegmakkers en (ex-)trainers zijn dan ook lovend over de inzet en de werkethiek van Coulibaly. “Ik wil inderdaad elke actie opnieuw zien en analiseren. Zelfs vanop training. Voetbal is m’n leven.” En dus neemt hij het soms eenzame voetballersbestaan erbij. “Dat is soms hard. Ik heb m’n familie al bijna een jaar niet meer gezien. Ik hoop dat het binnenkort weer kan en mag. Ik mis hen. Maar nogmaals, ik ben blij te kunnen spelen in een mooie stad en in een goede club.”


 

XIII teamwear

ontdek onze webshop