A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Doelman Biebauw tekent voor Beerschot

Beerschot heeft zich versterkt met Wouter Biebauw (36). De doelman komt over van Roeselare en tekende een contract voor 2 jaar. Voor keeperstrainer Patrick Nys is dit een belangrijke transfer. “Dat we iemand met de ervaring van Wouter kunnen binnenhalen als reservedoelman heeft veel waarde.”

Wouter Biebauw heeft ervaring te koop. Sinds hij in 2006 voor het eerst tussen de palen stond bij toenmalig eersteklasser Roeselare, speelde hij 10 jaar en meer dan 150 wedstrijden op het hoogste niveau. De West-Vlaming toonde ook z’n kunnen bij KV Mechelen en Oostende. In 2016 keerde Biebauw terug naar zijn Roeselare waar hij tot de laatste minuut van het vorige seizoen eerste doelman en kapitein was. Na het faillissement van Roeselare werd het contract van Biebauw ontbonden. “Ik hoop dat het goedkomt met Roeselare maar focus me nu op Beerschot. Dat ik bij zo’n club 2 jaar getekend heb, is mooi. Dit is sportief opnieuw een grote stap voorwaarts en ik bezie dit nog steeds als een uitdaging.”

'Op het moment dat Mike moet vervangen worden, zal ik klaar zijn.'
Wouter Biebauw

Ondanks z’n ervaring en z’n kwaliteiten, legt Biebauw zich neer bij z’n rol als reservedoelman. “Het is logisch dat de positie van Mike niet ter discussie staat. Maar op het moment dat hij door omstandigheden moet vervangen worden, moet ik klaar zijn. Daar zal ik alles aan doen.” Biebauw is de laatste maanden blijven trainen en is topfit.

Keeperstrainer Patrick Nys: “Met Biebauw halen we niet alleen een goede maar ook een ervaren reservekeeper in huis. Met hem erbij zal het trainingsniveau verhogen. Daar worden alle keepers beter van, ook Mike. En de jonge Antoine Lejoly zal enorm veel leren met zo’n ervaren duo naast zich.”

Technisch manager Sander Van Praet: “We zijn heel blij dat een we keeper met de status van Wouter hebben kunnen binnenhalen als reservedoelman. Met Mike hebben we een uitstekende en belangrijke eerste keeper maar ook hij kan geschorst of geblesseerd raken. Op het hoogste niveau is het belangrijk om op elke positie voldoende alternatieven te hebben.”

Biebauw traint woensdag meteen mee en komt in aanmerking voor de wedstrijdselectie van zaterdag, voor de thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren