CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Eerste XIII-voetbalstage is een succes

Beerschot organiseerde vorige week z’n eerste XIII-voetbalstage. Zo’n kleine honderd spelers van verschillende leeftijdsgroepen gaven een week het beste van zichzelf en trainden onder het toeziend oog van jeugdtrainers van Beerschot, volgens de trainingsfilosofie van onze jeugdacademie.

“Dat eerste trainingskamp was voor ons een succes”, vertelt organisator Dirk Van Himbeek. “We hebben tijdens en na de stage veel positieve feedback gekregen van ouders en spelers. Door de know-how van de trainers en coördinators van Beerschot, konden we trainingen van een hoog niveau aanbieden.”

Ook Academy manager Davy De Smedt is heel tevreden met wat er uiteindelijk werd neergezet. “De meeste spelers kwamen vanuit verschillende clubs uit de buurt. We hebben hen kennis laten maken met onze werking en manier van trainen. Enkele talentvolle spelers zullen we van dichtbij volgen bij hun clubs en er zijn er zelfs een aantal uitgenodigd om te komen testen bij Beerschot na hun goede trainingsweek.”

“Het absolute hoogtepunt voor veel spelertjes was de ontmoeting met spelers van de A-kern van Beerschot”, vervolgt De Smedt. “Zij kwamen langs tijdens één van de trainingen. Ik ben tevreden met hoe de eerste XIII-voetbalstage is verlopen. Deze week zitten we nog samen met het team om alles te evalueren en werkpunten aan te pakken.”