CLUB NIEUWS

"In elk domein waait een nieuwe wind."

Beerschot heeft dit seizoen voorlopig nauwelijks blessures. Ongetwijfeld een dosis geluk. Al zal de efficiënte werking en de invloed van onze nieuwe medische staff daar ook voor iets tussen zitten. Aan het hoofd van de medische omkadering staat sinds dit seizoen orthopedisch chirurg Nick Jansen. “We hebben ervaren en deskundige mensen maar de sleutel is de onderlinge communicatie en de samenwerking met de technische staff.”

Nick Jansen is een gerenommeerd orthopedisch chirurg aan het AZ Monica en ORTHOCA (Orthopedisch Centrum Antwerpen). “Er is een samenwerking opgezet tussen Beerschot en AZ Monica-ORTHOCA. Dat maakt het mogelijk enorm snel te schakelen, zowel voor onderzoek, behandeling als opvolging. Die snelheid is essentieel voor een profclub.”

Als hoofd van de medische staff coördineert Jansen een team van 5. “Als clubarts is dokter Kris Peeters aangesteld. Hij is een ervaren en gespecialiseerd sportarts. Dokter Peeters is regelmatig op de club en spelers kunnen ook steeds bij hem op de praktijk terecht. Ook Kine Olivier Meul is pas sinds januari bij de club. Net als dokter Peeters heeft Olivier z’n strepen al verdiend en getoond dat hij een versterking is. Hij wordt sinds dit seizoen bijgestaan door een tweede kiné, Linske Peeters. Masseur Benny Begine loopt hier al enkele jaren rond. Dat zijn allemaal belangrijke schakels maar onze sterkte is het overleg en de samenhorigheid. De communicatie is optimaal. Voor elk geval en elk voorval wordt snel en in samenspraak een beslissing genomen. We zitten er heel kort op en dat werpt z’n vruchten af. Maar nogmaals, dat wil niet zeggen dat ook wij niet kunnen geconfronteerd worden met een reeks van blessures. Blessures zijn nu eenmaal eigen aan topsport. Het is aan ons om zoveel mogelijk risico’s uit te sluiten door voortdurende monitoring en opvolging.”

"We zitten er kort op. Die snelheid is essentieel."
dokter Nick Jansen

Dokter Jansen beklemtoont ook de rol van de technische staff in de medische ondersteuning van de spelers. “Het is heel belangrijk dat de medische en de technische staff elkaar begrijpen. We moeten elkaar voortdurend voeden en ook die samenwerking loopt supervlot. Head of performance Pieter Jacobs speelt daarin een belangrijke rol. Hij is de link tussen ons en de trainers. In overleg met Losada en de andere trainers zorgt hij er ook voor dat het seizoen en de trainingen deskundig zijn opgebouwd. De algemene conditie van ons team is uitstekend en er zijn weinig blessures. Dat kan enkel als er in de voorbereiding een sterke en verstandige basis is gelegd. Elk signaal van overbelasting wordt meteen in de groep gegooid en besproken. En onderschat de rol van de spelers niet in dit proces. Beerschot heeft een hele bewuste en mature spelersgroep. Enfin, de puzzelstukjes vallen mooi in elkaar. We werken goed en hard. En het is plezant. In elk domein waait er een nieuwe wind en is er een goede vibe.”

XIII teamwear

ontdek onze webshop