A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

"Er zijn geen gemakkelijke tegenstanders."

Met een goal en een assist was Jan Van den Bergh vorige zondag erg belangrijk in de overwinning tegen KV Mechelen. "Aan kop staan is een droomscenario", vertelt de verdediger. "We moeten daarvan genieten, maar de focus ligt ondertussen al op onze thuismatch tegen Eupen."

Tegen KV Mechelen was  Jan Van den Bergh voor het eerst in z’n carrière goed voor een doelpunt en een assist. Onze supporters verkozen de verdediger tot ‘Man of the Match’. “Die appreciatie en de steun van de fans betekenen zeker iets voor mij. En ook dat doelpunt en die assist zijn goed voor het vertrouwen. Er kunnen nog wat percentjes bij  maar ik voel me elke week beter worden. Neem daarbij deze bijzondere groep waarin ik ben terechtgekomen en de waanzinnige prestaties die wij neerzetten, dan is het een understatement dat ik me hier goed voel. Beerschot is gewoon mijn club.”

De liefde blijkt wederzijds. Van den Bergh tekende deze zomer een contract voor 5 jaar nadat hij tussen 2016 en 2018 met Beerschot al de stap zette van het amateurvoetbal naar het profvoetbal. “Die sfeer en die gezelligheid van het amateurvoetbal zullen nooit meer terugkeren. Maar door er een jaar tussenuit te zijn besef je des te meer wat voor warme club Beerschot is. Deze groep is een pak sterker en de club is professioneler dan toen ik naar Gent vertrok. Maar dat familiale karakter is er nog altijd. En dat maakt Beerschot bijzonder. Dat is onze sterkte.”

 

"Geen enkel ander team in belgië speelt met dezelfde winnaarsmentaliteit en met hetzelfde spelplezier als wij."

Tegen KV Mechelen stond ‘De Jean’ voor de zevende keer op rij in de basiself. Een plaats waar hij 3 maanden heeft voor moeten knokken. “Dat is logisch. Ik was in de B-kern van KAA Gent beland en kwam uit een periode met transferperikelen. Zowel mentaal als fysiek had ik dus een achterstand op de spelers die al wekenlang scherp aan het trainen waren voor die finale waarvoor ik niet speelgerechtigd was. Bovendien kwam ik hier niet in de eerste de beste ploeg terecht. Er is stevige concurrentie. Maar ik heb daarover een goed gesprek gehad met coach Losada. De staff heeft voor mij een traject uitgestippeld en de tijd gegeven om op te bouwen en vertrouwen te tanken. Ik blijf gewoon hard werken en ben ervan overtuigd dat ik op bepaalde punten nog progressie ga maken.”

De goal en de assist van VDB zorgden er mee voor dat Beerschot leider werd in de Jupiler Pro League. En dat na 14 speeldagen. “Dit is een droomscenario voor de club. En we hebben het verdiend en afgedwongen. Er is volgens mij geen enkele ploeg in België die onze winnersmentaliteit en spelvreugde heeft. Op dat vlak hebben wij echt een supergroep. De samenhorigheid is enorm. De appreciatie en het respect voor elkaar is groot.”

Ook al pakte er geen enkele ploeg meer punten dan Beerschot, en maakte er niemand meer doelpunten dan de promovendus, toch worden Jan en co geconfronteerd met het hoge aantal tegendoelpunten. “Ik wil ook minder tegendoelpunten slikken maar veel wat daarover gezegd en geschreven wordt,  is te kort door de bocht. Zowel verdedigen als aanvallen doe je met de hele ploeg. Als een ploeg veel scoort is dat niet alleen de verdienste van de spitsen, als een ploeg doelpunten tegenkrijgt is dat niet alleen de schuld van de verdedigers. En wij spelen nu eenmaal aanvallend en met enig risico. Wij durven vol voor de winst te gaan. Daarnaast zit het vanachter ook allemaal wat tegen. Neem nu de 2 doelpunten van KV Mechelen. Dat waren 2 afgeweken ballen. En dat was niet de eerste keer dit seizoen. Buiten die knotsgekke match tegen Kortrijk vind ik dat we de laatste weken niet zoveel kansen weggeven en er meer evenwicht in ons spel zit. Al beseffen we allemaal dat het nog beter kan. Maar laat ons vooral focussen op de positieve zaken en genieten van alle mooie dingen die we nu meemaken. ”

In dit sportief fantastische jaar rest Beerschot nog 5 wedstrijden. Deze maand staan Eupen, Moeskroen, STVV, Cercle Brugge en Anderlecht ons nog op te wachten. “Wij denken niet in termen van makkelijke of moeilijke tegenstanders. Beerschot kan van iedereen winnen maar wij kunnen ook van iedereen verliezen. Er is geen plaats voor nonchalance of verslapping. Ook niet tegen Eupen dat een verraderlijke tegenstander is en al 4 matchen niet meer heeft verloren. Die match is op dit moment het enige wat telt.”

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts