A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

extra beloften voor zware januarimaand

Beerschot begint zondag aan een reeks van 9 wedstrijden in 27 dagen. “We starten 2021 met een serieuze uitdaging.” Blikt technisch manager Sander Van Praet vooruit op de zware januarimaand.

Alvorens vooruit te kijken, wil Sander Van Praet nog een keer terugblikken op 2020. “Dat was sportief een fantastisch jaar. Hoe deze ploeg gevochten heeft voor de tweede periode en de titel was heel bijzonder. De terugkeer naar 1A is een belangrijk moment in de geschiedenis van de club. Dat die comeback dan ook nog eens gevierd werd met een onwaarschijnlijk sterke start in 1A maakt het des te mooier. Het is en blijft uiteraard jammer dat we deze fantastische periode niet samen met onze supporters hebben kunnen beleven. Ik hoop trouwens dat we op 13 januari nog eens herinnerd worden aan het voorbije jaar. Rapha de Gouden Schoen of Losada ‘Coach van het jaar’, een prijs zou mooi zijn en ze verdienen het alletwee.”

Beerschot won dit seizoen al van Club Brugge, Genk en Anderlecht. Na 14 speeldagen en een 10 op 12 pakten we zowaar de leidersplaats. Covid en een vormdip deden de Mannekes eindigen met een 0 op 12 en plaats 7, met nog een inhaalmatch te gaan.  “Dat is en blijft goed. Op zich is het niet abnormaal dat we eens een mindere reeks neerzetten. Bovendien heeft Covid zeker een impact gehad op onze resultaten. Ik ben het eens met onze coach dat onze kern overschat werd op het moment dat we de eerste plaats pakten, maar dat we sterker zijn dan die 4 nederlagen laten uitschijnen. Zoals zo vaak ligt de waarheid in het midden. We mogen echt niet vergeten dat Beerschot een promovendus is en niet de financiële middelen heeft van de Belgische topploegen. Wij zijn ambitieus maar voeren een realistisch beleid. En gezien de gemiste inkomsten dit seizoen is dat niet gemakkelijk. In dat opzicht is die goede start een zegen. Wij zitten in een comfortabele situatie. Er is geen reden tot onrust of paniek. Wij zullen ons dan ook niet laten verleiden tot overhaaste wintertransfers. Dat leidt zelden tot succes.”

Ondanks de 0 op 12  behouden  het bestuur en de staff dus het vertrouwen in de huidige kern, al  wordt die geteisterd door blessures. Tissoudali, Dom, Brogno, Mboko en Halaimia zullen er de volgende weken niet bijzijn. Naast de 3 doelmannen telt de A-kern nog 16 spelers. “Dat is weinig. Maar liever dan meteen en snel  te gokken op nieuwe spelers, geven we de kans aan onze eigen jeugd. De beloften Mukuna en Ceulemans trainen al geruime tijd mee met de A-kern. Ceulemans zat al op de bank, Mukuna maakte zelfs al minuten. Daarnaast zullen ook Ilias Sebaoui en Benjamin Kaissi meetrainen en mogelijk kansen krijgen.”

"Liever dan snel te gokken op nieuwe spelers, geven we de kans aan eigen jeugd."
Sander Van Praet

Geen winterbreak, een smalle kern en een drukke kalender, het beloven zware weken. “We moeten niet onder stoelen of banken steken dat het moeilijk wordt. Maar onze spelers en staff hebben de laatste jaren voor hetere vuren gestaan. Zij hebben al getoond dat ze veerkracht hebben en ze zullen ook deze uitdaging met veel goesting en energie aangaan. Beerschot heeft z’n ambities nooit bijgesteld, dat heeft de buitenwereld voor ons gedaan. Wij hadden 2 doelstellingen: Uit de gevarenzone blijven en enkele grote ploegen ‘pakken’. We zijn dus goed op weg als je het mij vraagt en blijven het voor het overige match per match bekijken, te beginnen zondag tegen AA Gent. Gent zit in een goede flow maar wij moeten van niemand schrik hebben, ook niet in deze moeilijke omstandigheden. “

XIII teamwear

ontdek onze webshop