CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

GELIJKSPEL MET WERELDGOAL VAN JOREN DOM

Onze Mannekes waren vanmiddag te gast bij de Nederlandse amateurclub Eindse Boys in Nederweert voor de laatste oefengalop van de voorbereidingscampagne. Tegenstander was Fortuna Sittard, middenmoter uit de Eredivisie. Beerschot kwam in het eerste kwartier op achterstand maar sleepte in de slotfase alsnog een gelijkspel uit de brand met een heerlijk doelpunt van Joren Dom, die randje zestien de bal enig mooi in de kruising knalde.

Vriendschappelijk was deze wedstrijd allerminst. De Nederlanders opteerden voor een potig soort voetbal en vonden in een vooringenomen thuis- en valsfluitende scheidsrechter een bondgenoot. Zo moest Coulibaly al vroeg vervangen worden met een blessure na een aanslag en werden ook Holzhauser en Van den Bergh straffeloos hard aangepakt. Laat in de wedstrijd werd thuisspeler Fleming nog uitgesloten voor een slag in het gelaat van Mboko. Nee, fraai en fair was het allemaal niet in Nederlands Limburg.

De wedstrijd zelf dan. Fortuna Sittard nam direct het initiatief en dat leverde een vroeg doelpunt met een laag schot in de verste hoek. Beerschot geraakte nooit in z'n normale ritme, onderging het spel, schuwde de duels (iets wat enigszins begrijpelijk was!) en kon enkel dreigen via stilstaande fasen. Hetzelfde scenario na de rust, met de Nederlanders die overwegend balbezit hadden en via Mats Seuntjens enkele mooi kansen forceerden. De Fortuna-kapitein zorgde voor de fraaiste individuele actie van de match, toen hij de Kielse verdediging uitkapte, maar rakelings naast besloot. Pas in de slotminuut kwam Beerschot aan de gelijkmaker, toen een bedrijvige Joren Dom een afvallende bal op de slof nam. Recht in de pin! Een mooie afsluiter.

Hiermee heeft het team van trainer Peter Maes een streep onder de oefencampagne getrokken. Want na deze generale repetitie volgt volgende week zaterdag de competitie-première, thuis tegen Cercle Brugge.

DOELPUNTEN: 13' Baghdadi 1-0, 89' Dom 1-1
BEERSCHOT startte met Vanhamel, Radic, Frans, Van den Bergh, Halaimia, Dom, De Smet, Coulibaly (20' Okyere), Krekovic, Holzhauser, Suzuki. Na de rust kregen ook Eleke, Sanyang, Mukuna, Pietermaat, Konstantopoulos, Mboko en Belhadj nog speelminuten.

Tekst: Danny Geerts