CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Gyorgy Csepregi is de nieuwe technisch coördinator van Beerschot

Gyorgy Csepregi is de nieuwe technisch coördinator van Beerschot. De 46-jarige ex-voetballer van onder meer Cercle Brugge en Roeselare was afgelopen seizoen hoofdscout van United World en zet nu de stap naar Beerschot waar hij de sportieve lijnen mee zal uitzetten. “Inzetten op jeugd en transparante communicatie tussen team, coaches en management worden mijn speerpunten.”

Csepregi voetbalde tot 2006, eerst bij het Hongaarse Honved Budapest, daarna bij Belgische clubs Cercle Brugge, Roeselare en Knokke. Toen zijn carrière in het voetbal stopte door een blessure, bleef hij in België actief in het voetbal. Het afgelopen jaar was hij hoofdscout van United World. Hij kent dus Beerschot en het Belgisch voetballandschap.

“Ik kom in een bekende situatie terecht”, glimlacht Csepregi op woensdagmiddag. “Ik was deze mercato al betrokken bij alle transfers van Beerschot en dat zal nu niet anders zijn. Al is het in een nieuwe rol. Dat ik de club en het Belgisch voetbal al ken, speelt uiteraard in mijn voordeel.”

Ook de visie van Csepregi past perfect bij Beerschot. “Ik wil altijd inzetten op jeugd, zoals Beerschot deze transferperiode gedaan heeft. Niet enkel door kwaliteitsvolle jonge spelers aan te trekken, maar ook door kansen geven aan onze eigen jeugdspelers. Daarbovenop sta ik voor open en transparante communicatie naar spelers, coaches en management. Duidelijkheid is voor iedereen het beste.”

Gyorgy Csepregi zal ook inschuiven in het technisch comité met Algemeen Directeur Frédéric Van den Steen, Academy Manager Davy De Smedt, Coach Andreas Wieland en U23-coach Cederique Tulleners. Dat comité wordt nog steeds geadviseerd door Marc Noé en dr. Nick Jansen en blijft nauw samenwerken met het Football Business Development team van United World onder leiding van CEO Abdullah Al Ghamdi en Director Of Recruitment Steven Vanharen.