A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

"Hier sluipt geen nonchalance in de kleedkamer."

Zondag trekt Beerschot zich weer op gang in de topper tegen Anderlecht. Riskeren we de volgende weken af onze paarse wolk te vallen? Dat vroegen we aan Hernan Losada, Mike Vanhamel, Rapha Holzhauser en Tom Pietermaat voor onze reeks ‘What. A. Year.’ die deze week op onze social media te zien was. De volledige docu is te zien op het Beerschot Youtube kanaal.

Na 12 speeldagen en een fenomenale start staat Beerschot derde met 1 punt minder dan leider Club Brugge. Een fenomenale start.  “Natuurlijk gaan we zolang mogelijk bovenaan proberen mee te draaien.” Klinkt het bij onze immer gedreven coach. “Maar we mogen niet vergeten dat het onze ambitie niet was en nog steeds niet is. Ik blijf het herhalen. We moeten trots zijn op wat we al gerealiseerd hebben en genieten van elk moment. In voetbal kan het snel keren. En dat kan ook bij ons.”

Ondanks z’n waanzinnige stats gaat ook Rapha Holzhauser niet aan het zweven. “We moeten rustig blijven en gewoon hard blijven werken. Daar maken we elkaar ook regelmatig op attent in de kleedkamer.” Iets waarin onze Oostenrijkse international in wordt bijgetreden door Tom Pietermaat. “Enkel als wij denken dat het wel allemaal vanzelf zal gaan, dreigt dit serieus fout te gaan. Maar, zoals Rapha zegt, wordt daar over gewaakt in de kleedkamer. Er zijn te veel spelers die weten vanwaar wij komen om enige vorm van arrogantie of nonchalance in de groep te laten sluipen.”

Ook kapitein Mike Vanhamel waakt mee over de sfeer in de kleedkamer. “Deze groep weet heel goed waarmee hij bezig is. Wij zullen vasthouden aan onze filosofie en er alles aan doen om zoveel te blijven winnen. Uiteraard hoop ik als keeper, zoals iedereen, dat we de volgende weken minder doelpunten slikken en dat we die balans vinden. Anderzijds hebben wij geen reden om negatief te zijn of alles in twijfel te trekken als je ziet hoeveel punten wij al hebben gepakt en waar we staan in het klassement.”

Benieuwd of we zondag, thuis tegen Anderlecht, weer zo’n spektakelmatch te zien krijgen.

XIII teamwear

ontdek onze webshop