CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Internationals in kaart

Beerschot stuurde tijdens de interlandbreak drie internationals uit. Stipé Radic speelde met de U20 van Kroatië tegen Turkije, Yan Vorogovskiy nam het met Kazakhstan op tegen Frankrijk en Oekraïne en Abdoulie Sanyang werkte voor de laatste africa cup qualifiers wedstrijden af tegen Congo-Kinshasa en Angola. Hoe verging het hen? Een overzicht.

Stipe Radic won 4-1 tegen de U20 van Turkije. Onze Kroatische centrale verdediger speelde 74 minuten voor hij gewisseld werd bij een 4-0-stand.

Yan Vorogovskiy haalde met zijn Kazachstan 1 op zes tegen Oekraïne en Frankrijk. Tegen wereldkampioen Frankrijk verloren de Kazakken met 0-2 onze linksback viel in net na het uur bij een 0-2-stand. Tegen Oekraïne speelde Kazachstan dan weer 1-1 gelijk. Vorogovskiy kwam in de ploeg tijdens de rust en zag ploegmaat Muzhikov de 1-1 scoren.

Abdoulie Sanyang tenslotte heeft de meest succesvolle trip van onze drie internationals achter de rug. Onze vinnige flankspeler kwalificeerde zich met Gambia voor de eerste keer ooit voor het eindtoernooi van de Africa Cup of Nations na een 1-0-overwinning tegen Angola. De laatste wedstrijd van de kwalificatie tegen Congo-Kinshasa werd verloren, maar dat kon het feest in de straten van Gambia niet storen. Er verschenen zelfs filmpjes van Gambianen in een Beerschottruitje in het feestgedruis.