CLUB NIEUWS

Jari Hellemans is de nieuwe esporter van Beerschot

Nu we opnieuw in de hoogste afdeling spelen zal ook Beerschot dit seizoen een esporter afvaardigen voor de ePro League. Jari Hellemans zal als Capi_Torres13, Beerschot vertegenwoordigen in de online competitie tussen alle Pro League teams. Hij wordt daarin bijgestaand door esports e-teamleader Arne Miechielssens.

 

Esports is al jaren een grote hype. De afgelopen maanden hebben we alle ontwikkelingen nauwgezet opgevolgd terwijl we intern ons eigen project vormgaven. Vandaag geven we officieel de aftrap van ons nieuw avontuur in de wereld van het gamen.

 

We kiezen ervoor om geleidelijk te groeien. We gaan voor een gefundeerd project met haalbare doelstellingen. We willen in dit eerste seizoen ons mannetje staan. De volgende stap is doorgroeien, zonder stappen over te slaan, dit tot een vaste waarde in het Belgische esport landschap. En wie weet kunnen we over enkele seizoenen ook op globaal niveau een rol van betekenis te spelen.

Als voetbalclub gaan we ons eerst toeleggen op FIFA. Op termijn zullen we ook overstappen naar andere games. Belangrijk voor ons is dat we ook bij esports onze eigenheid en DNA kunnen vertalen. Zo trokken we een talentvolle esporter aan die al van kleins af aan supporter is van de club. Geen grote buitenlandse naam of iemand die geen band met de club heeft, maar een talentvolle speler, met een hart voor Beerschot. Jari zal het de andere clubs flink moeilijk maken. Beerschot kiest dus resoluut voor “eigen” talenten te ontwikkelen en te begeleiden. Om ons te helpen bij die ontwikkeling zal Jari bijgestaan worden door esports e-teamleader Arne Michielssens.

 

"Met dit project vergroten we ook de community rond Beerschot", vertelt Marketing Manager Finn Van der Kaa. "We zullen relevante content brengen voor onze supporters tussen 6 en 30 jaar en betrekken hen zo op een alternatieve manier bij onze club. Het biedt ons ook de mogelijkheid om te experimenteren met nieuwe vormen van content. Daarnaast kunnen we een andere commerciële markt bespelen waardoor we nieuwe vormen van inkomsten kunnen genereren."

Jari Hellemans - Pro Player

Deze Antwerpenaar is fiere supporter van Beerschot en was zowat elke wedstrijd aanwezig de afgelopen seizoenen. Jari wist Beerschot te overtuigen door zijn enthousiasme en lef. Hij wist al heel straffe resultaten te behalen in de EA Fut Weekend Leagues.

 

“Ik ben zelf nieuw in de esport wereld, ik studeer zelf nog maar ik train tussendoor zeer hard. Het is belangrijk dat je steeds betere tegenstanders gaat opzoeken. Ik daag soms vrienden uit waarvan je weet dat ze beter zijn. In de Weekend League ontmoet je niet altijd profs, maar je krijgt wel telkens sterke tegenstanders. Ik probeer ook aan toernooien deel te nemen met sterke spelers. Als je die weerstand opzoekt, leer je daar ook uit.”

Arne Miechielssens - De esports E-Teamleader

We trekken Arne aan om ons esports Project mee kracht bij te zetten. Arne is een jonge kerel die tevens ook een die-hard Beerschot supporters is. Samen met zijn vader ging hij al als kind naar ons Olympisch Stadion. Arne zal mee de strategische lijnen uitzetten en samen met het media en marketing departement het “sportief project” vormgeven om dit zo naar een hoger niveau te brengen. Arne brengt bakken ervaring aan boord aangezien hij vorig seizoen bij KV Kortijk één van de toonaangevende esportsprojecten van de Benelux wist uit te bouwen.

 

“In meer dan 20 jaar tijd zijn games uitgegroeid tot de nummer één vrijetijdsbesteding. Ik ben mezelf gaan specialiseren in deze wereld van esports. Ik wil mijn kennis en ervaring delen om Beerschot naar een hoger niveau te brengen. Op sportief vlak en op vlak van content. De sociale media is de laatste maanden enorm de hoogte in geschoten bij Beerschot. Ik durf zelf vertellen bij de betere van België op dit moment. Het is dan ook fijn dat we hier met esports een toegevoegde waarde kunnen zijn. We kunnen met creatieve en orginele content een nieuw Beerschot publiek aanspreken. Ik kijk er naar uit om mee aan dit fantastische project te werken.”

 

Je kan onze esporter volgen op de gespecialiseerde esportskanalen van Beerschot:

 

Twitter: @Beerschotesport

Twitch: KBeerschotVA

Instagram: @Beerschotesport