CLUB NIEUWS, COMMUNITY NIEUWS

Kiel United

Vanaf zaterdag 31/10 is ons Olympisch Stadion ook een heel klein beetje een openluchtmuseum. Aan de buitenkant van de tribunes zullen 20 grote foto’s hangen met portretten van sportende Kielenaars. Later zullen er ook jeugd- en A-kernspelers van Beerschot verschijnen. ‘Kiel United’, zo heet het project, is onderdeel van een kunstenparcours.

Vanaf zaterdag loopt door het Kiel een kunstenparcours. De creaties van 5 kunstenaars kaderen in de viering van 100 jaar Olympische Spelen. Het spreekt voor zich dat Beerschot ook in 2020 graag het decor wil zijn van Olympische projecten, net als 100 jaar geleden.

Bovendien zal Beerschot de komende jaren sterk inzetten op een buurtwerking op het Kiel. We willen de ondernemers, de sociale partners, de verenigingen en vooral de bewoners in onze diverse en boeiende wijk helpen en verbinden. Beerschot zal daarom de komende maanden het kunstenproject ‘Kiel United’ van het district Antwerpen ondersteunen en versterken. Zo willen we graag de mensen leren kennen achter de foto’s. Verhalen van de Kielenaars en hun wijk zullen een paarse draad vormen in de Kielse buurtwerking de komende jaren.

Nog tot mei 2021 zullen de portretten regelmatig vervangen worden. In totaal zullen onze tribunes 3 en 4 kennismaken met 65 sportende Kielenaars. Onder hen dus ook enkele echte Beerschotters. De foto’s van Vincen Beeckman zijn te zien vanuit de Stadionstraat en de Atletenstraat.

Meer info over het kunstenparcours vind je hier.